הגדרת קשר: מה עושים?
שואלת
שאלה כללית בערך
⌄
יש מישהו שהתחלתי לצאת איתו. יצאנו כבר מס' פעמים. לא לוחץ לסקס בכלל, נפגשים בחוץ בד"כ.. שכבנו כשאני יזמתי את זה.. כיף לנו מאוד ביחד.עכשיו הקטע הבעייתי.... איך מגדירים את הקשר הזה? איך אפשר להפוך אותו לרציני? זה פשוט קורה? צריך לדבר על זה? אני לא רוצה סתם להלחיץ אותו.. נחמד לי איתו גם סתם ככה אבל זה תמיד נחמד לדעת איפה אני עומדת.. ועדיף עכשיו מאשר עוד כמה פגישות, כשאתחיל להיקשר אליו לא?יש איזשהם "סימנים" שאוכל לשים לב אליהם? אנחנו מדברים כל יום אבל ממש קצת וגם בשעות יחסית מאוחרות-שנינו עסוקים ממש ואני לא עם הטלפון עד לפחות 8 בערב.כל פעם שאני מציעה להיפגש אנחנו נפגשים בלי תירוצים מצידו..הכל נראה "מבטיח" כביכול אבל עדיין אני מרגישה שזה מוקדם מדיי לדבר על קשר רציני כי אני לא בטוחה ב100% מה קורה .....
ד"ר אורן חסון
רוצה לדעת מה עובר לו בראש
⌄
שואלת יקרה,
יצאתם מספר פעמים, ואת שואלת איך מגדירים את הקשר. נדמה לי שאת בעיקר שואלת איך את מבטיחה שהוא יגדיר את הקשר כפי שאת רוצה שיגדיר אותו, או איך את יכולה להיות בטוחה, לפחות, גם אם הוא לא אומר, שהקשר הוא מה שאת רוצה שיהיה. בדרך כלל זה משהו שצריך לדבר. אם תחכי לזה שהוא ידבר מיוזמתו, יתכן שזה לא יהיה, כי לפי דברייך הוא לא כזה שיוזם הרבה. יכול להיות שהוא לא מאד מעוניין, ויכול להיות שהוא טיפוס פחות מיני או גבר ביישן יותר בתחום הזה, ולא רוצה "לקחת סיכונים" עד שלא יהיה בטוח שאת מעוניינת. אם את רוצה לדעת, או שתחכי בסבלנות כדי לראות לאן זה יתפתח, או שתצטרכי ליזום שיחה. אם את חוששת מללחוץ, אני מציע לך ללכת לפי האינטואיציה שלך. את מכירה את המצב טוב, ותצטרכי לפעול למה התחושות שלך בכל רגע נתון. זה יהיה הרבה יותר מוצלח ממה שאגיד לך עכשיו, כשאני לא מכיר אתכם מספיק טוב. תצטרכי לסמוך על עצמך. בדרך כלל זה עובד נכון.