טיפול זוגי: מתי כדאי לפנות לייעוץ?

תאריך פנייה: 11.01.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
יוס
זוגיות בסערת רגשות ואולי הסוף ?
11.01.2014 • 23:21

שלום
התחיל בקצרה. אנו נשואין למעלה מ- 30 שנה ועם מספר ילדים. חווים במשפחה אסון נורא אחד מילדינו נפטר.אנו שני אנשים שונים בכול. בהסתכלות על החיים בעומק, בקצב, בהתענינות באורך רוח אני אופטימי היא פסימית וכו'. נישאנו בזמן הלימודים. סך הכול גדלנו יחד שנינו לא היו מערכות יחסים משמעותיות לפני. למדתי להכיל את רעיתי עם כול הסערות שבאופיה.בזוגיות הזו אני זה שאוהב יותר ( הייתי אומר אפילו מאוהב ) כן גם אחרי כול כך הרבה שנים. מצידה זה הרבה פחות גופני הרבה פחות ריגשי . תמיד קיימנו יחסים ( היא קראה לזה סקס ) ואני אהבה. אני באופיו רגוע רואה את החיים והיחסים מלמעלה הרבה רומטיקה ויופי בכול התקרבות זו אינטימיות בנינו. אני משקיע ונהנה להעניק לה. כאשר היא נהנת ממשהו בחיים אני נהנה גם. אוהב שהיא קונה , נוסעת נהנת גורם לי סיפוק גדול. אני נהנה לתת לה עיסוי ברגליים בגב ובגוף לעשות המון עבורה המון בחיי היום יום. שהיא מביעה הנאה זה מאוד מספק אותי וגלי הרגשות והאהבה אליה גדלים זרמים עד הראש.אני עושה הרוב בבית כביסות נקיות בישולים תיקונים ניהול הכספים וגסטות קטנות ופינוקים. לא מאפשר לה לעבוד קשה. מאוד מפרגן על נסיעות לחול עם חברות וכו'.היא מצידה מאוד לא יוזמת כלפי לא ביחס חיבה גופנית / מילולית או אחרת אבל קונה לי בגדים וכול מיני דברים חומריים. יחסי הסקס היו די שיגרתיים ומאוד מהנים עבורי אבל תמיד לא רצתה פחדה לגוון. לדעתי גם עבורה בשנים הראשונות היה מהנה.אם הייתי מנסה להגדיר הייתי אומר שפעם אני הייתי המוביל של חיי הנישואין אחר כך נעשתה שווין בהחלטות ובעשייה וכעת היא שולטת וקובעת הכול אפילו לא בידיעתי.אני חש כי אין לה כבוד אלי היא די מתחמנת אותי לא גלויה ולא ישרה איתי ומאחר ואני לא מוכיח אותה על שקריה גם מלגלת בליבה עלי. מרגישים זאת בנימת הדיבור.לאחרונה אמרה לי שאינה נמשכת אלי אין לה שום תשוקה והחיים איתי הם בינוניים ואינה מרוצה. כמו כן אמרה דברים קשים מאוד נוספים לגבי , אישיותי וכו'. למעשה אמרה עכשיו צריך להחליט האם לפרק את החבילה פרק ב' או לחיות ככה כי מפחיד להכנס לשוק הבשר. למעשה הציעה שנמשיך אבל היא לא זקוקה יותר לאינטימיות החדר המיטות ואז ללא סקס . אני אמרתי שזהוצורך בסיסי ולי יש את הצורך באינטמיות הזו כי אחרת מה ההבדל בלחיות עם אישה. הציעה לי לקחת פילגש ( אפילו תעזור לי לחפש - יש לה שם )הציעה לחלק את הבית לשניים שנגור יחד. וכול מיני הצעות לא מחמואת ומעליבות.אציין שהיא קיבלה תפקיד חדש רב השפעה ונראה לי שבלבל אותה - אמרה שהיא בהיי - נפגשת עם אנשים חזקים וידועים וכו'.אחרי כמספר שבועות שישנו על זה החליטה שנשארים - שאלה אותי מה אני רוצה אמרתי לה כי אני אוהב אותה ונשארנו . כעת חלפו כ - 4 חודשים בהם פינקתי אותה החזקנו ידיים יזמתי יצאנו לחו"ל וכול הזמן טענה שאני חונק אותה מתקרצץ יותר מדי אז הורדתי והורדתי וחזרה אחורה.שוב הכול יוזמתי למרות שהיא יזמה את המשבר לא עשתה דבר מיצדה.בעבר כפעמיים נסתה להביא אותי לייעוץ ( התחיל ונגמר בצעקות והאשמות שלה אותי ) כעת לא רוצה ללכת לייעוץ.כמו כן נתנה לי את התחושה שיש גלגל שלישי.אציין כי השנתיים האחרות קיבלה כדור נגד דכאון שהביא אותה למצבי היי ולהתנהגות אחרת מהיום יום שלה.הפסיקה לקחת בעקבות העבודה החדשה כי חשה לדבריה בהיי מהעבודה.דברה כול הזמן על הכוח שבתפקיד ושכרון שהיא מרגישה.אני איבדתי אמון - מרגיש לא יודע כי יש גלגל שלישימה לעשות אני ממש מרגיש סוף הדרך,לא מקבל ממנה כבר כלום. כמעט ולא יוצאים שיוצאת עם חברות נפגשת הרבה בחוץ עם אנשים ונראה כי מקבלת הכול בחוץ. די באה לישון בבית ומחרת בבוקר מוקדם ישר לעבודה. כאילו בנתה לה חיים מלאים בחוץ ואני מיותר ...עלי זה משפיע מאוד רע כולל התקפי חרדה. לי אין משפחה כולם נפטרו ( כן בגיל צעיר יחסית ) . לא רוצה שילדנו שוב יחטפו זעזוע אחרי מות אחיהם.מבקש עיצהתודה

ד"ר אורן חסון
מתי צריך טיפול זוגי?
12.01.2014 • 12:00

יוס יקר,
אתה מתאר מציאות מאד מורכבת, וקושי נפשי ואישי שלך, וגם של בת זוגך, בדרכה, היא עם הסטוריה של דכאונות, ואתה עם התקפי חרדה. אם הבנתי נכון, אתה גם אומר שאיבדתם ילד בדרך. כל זה, בנישואים ארוכים, יוצר הרבה מטענים רגשיים ומשקעים. ובהחלט יכול להיות שאתה רואה את תרומתך לזוגיות באופן אחד, והיא רואה זאת אחרת ומלאה במשקעים מרירים, שסיבתם לא ברורה לי. משהו בדינמיקה שביניכם לא היתה טובה לה.הצד החיובי היה שהיא רצתה שתלכו לייעוץ זוגי. אני לא יודע מתי זה היה, וחבל שהמטפל שלכם לא ידע לאפשר לכם במה גם לומר את מה שאתם רוצים לומר, וגם להיות סבלניים מספיק כדי לשמוע. צעקות והאשמות יכולות להיות בפגישה אצל יועץ זוגי, כי זה קורה כאשר אנשים מנסים לפתור דברים, ובהתחלה בכלים שהם מכירים. לא היתה לכם הסבלנות לאפשר לתהליך הזה למתן את דרך הדיאלוג ביניכם, וחבל. חשוב שתלכו לייעוץ זוגי, או, לחילופין, יוס, שתלך בעצמך בשלב ראשון לבדך, אם היא לא רוצה ללכת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יוס
מתי צריך טיפול זוגי?
06.02.2014 • 00:11

ראשית תודה דר'מאז שכתבתי לך לא השתנו דברים רבים, אך קרה משהו חריג ולדעתי בעל חשיבות ואולי פתח להתחלת התיקון.ערב אחד כאשר עמדנו לישון וחיבקתי אותה חיבוק לילה טוב, הסתובבה אלי ויזמה בלהט גדול קיום יחסים מה שלא זכור לי שנים. זה היה סערת יצרים מטורפת שנמשכה אולי כשעה וחצי. לכול אורך המגע לחשה לי כמה היא אוהבת אותי ונגעה בי בצורה חדשה וכול הזמן שאלה אם נעים לי. שני נהנו מאוד.הרגשתי גלי אהבה ענקיים ואכפתיות ענקית אליה. התחבקנו כפיות וכך נרדמנו.לא זכור לי מקרה כזה זה שנים ארוכות. הרגשתי המון התייחסות ורצון לגרום לי הנאה. לפני שנרדמנו אמרה שהפעם זה גם היה עבורה. רמזה כי אני לא מחזיק מספיק זמן עבורה ולא מגוון והיא די משתעממת והפעם הרגישה שאני עושה הכול עבורה גם על חשבוני.הוסיפה שהיא מאוד נהנת מעיסוי הרגליים שאני עושה לה כי לו כול נגיעה שלי בה מיד מתרגם לסקס ולא תמיד היא רוצה להמשיך לשם ובאמת רק הנהנת מעיסוי הרגליים.אז ראשית הלכתי לאורולוג לקבל עצה ו ...שנית קניתי משהו לגווןשלישית החלטתי כי בעיסויים הבאים אהיה לבוש מלא ולא המשיך לסקס - עד נסכים לסקס אחריאציין שאחרי האירוע המצב די חזר לקדמותו אך הרגשתי הרבה יותר חיבה ופתיחותמיד אחרי המקרה נסעה אשתי לחו"ל אני כרגיל מתגעגע ומחכה שתחזוראנסה להרחיב ולראות אולי ניתן ללכת לייעוץ ולהמשיך משםמה דעתך ? האם זה רק בעינינ או מראה אזי כוון חיוביתודה מראש

ד"ר אורן חסון
להשתמש במומונטום חיובי בזוגיות
09.02.2014 • 01:02

יוס יקר,
אני שמח שזה קרה, וצריך להשתמש בשינוי שכזה כדי ליצור מומנטום חיובי. אבל צריך גם לא להתייאש עם כל שינוי בכיוון ההפוך. זה יכול וצפוי לקרות, ואם תצליחו לחזור למומנטום החיובי, זה יקרה פחות. אבל קחו את השינוי החיובי הזה אל הייעוץ הזוגי, והמשיכו משם, כי שם יהיה מי שיעזור לכם הן לתת עוד צבעים למומנטום הזה, הן להתגבר על משקעים מן העבר, והן לעזור לכם שלא להתייאש כאשר יש נפילה זמנית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083