התפרצויות זעם - טיפול ופתרון
מעיין
התפרצויות על בן הזוג
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני נמצאת כרגע בפרק ב' בזוגיות לאחר שהתגרשתי.אנו יחד כבר 8 חודשים ועד לאחרונה היה לנו קשר פשוט מדהים.היינו מאוד מאוהבים (אני עדיין, לגביו אני כבר לא בטוחה), יש לנו תשוקה חזקה אחד לשניה ונהנים לבלות יחד.יש לי בעיה באופי שאני מאוד סובלת ממנה. אם אני מאוד נפגעת ממישהו קרוב או כועסת עליו מאוד אני פשוט מתפרצת עליו ו"נכנסת בו" אם נשתמש בסלנג...זה בא בבום ונעלם מיד בבום ואני חוזרת לרוגע שלי.זה ממש לא קורה לי בעבודה, כלומר אני מתעצבנת פה ושם אבל בכלל לא ברמה כזו ודווקא יש לי יחסים מעולים עם כולם. וזה לא קורה בכלל עם סביבה פחות קרובה וזרה.לבן זוגי מאוד קשה עם זה ועכשיו עברנו תקופה של כחודש מאוד בעייתית בגלל שנינו אבל זה מבחינתו גורם לו להתקפל ממש ולרצות להיפרד.אני מאוד מעוניינת לפתור את הבעיה הזו ולקבל כלים להתמודדות אבל לא יודעת איך.גם מצבי הכלכלי אינו מאפשר טיפול פרטי לתקופה ארוכה אבל כן חשוב לי לטפל בזה.איזה סוג של איש מקצוע יכול לעזור במקרה כזה?תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
התפרצויות זעם - בעייה נפוצה
⌄
מעיין יקרה,
את באמת צריכה לעבוד על זה. באופן רגיל, זה אומר ללכת לטיפול. זו בעיה שפוגעת קודם כל באדם שהיא חלק ממנו - אלא שלא תמיד הוא או היא מודים שזו בעייה. ההודאה שלך וההבנה שזה הורס לך ואותך, היא צעד חשוב מאד לפתרון. זו בעייה נפוצה שאני נתקל בה הרבה, וסביר להניח שכך כמעט כל מטפל או מטפל זוגי אחר.