טיפול זוגי: מתי כדאי?

תאריך פנייה: 21.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תמר
חדשה בפורום- שאלה.
21.11.2006 • 03:12

שלום
ד"ר אורן חסון,אני חדשה כאן ויצא לי לקרוא מס' שאלות ששאלו אותך בפורום הזה ואת תשובותייך המלומדות.רציתי לציין שאתה עונה בצורה מאוד יפה ומכובדת ונראה כי אתה נותן עצות מאוד טובות ואכן עוזר לחלק מבעיות השואלים.מה שכן, להרבה מן הבעיות המצוינות כאן כגון: חרדה, קינאה, חוסר ביטחון, בעיות תקשורת בזוגיות ועוד, אתה מפנה לטיפול.שאלתי היא: האם טיפול זוגי\ פרטני אכן יכול לעזור למגוון בעיות המין האנושי או שישנן בעיות אשר הן חלק מאופיו של האדם ולא יכולות להיפתר? האם באמת אדם אשר הולך לטיפול- יכול לצאת אדם חדש ומאושר?תודה וישר כוח,תמר.

ד"ר אורן חסון
האם טיפול יכול לעזור?
22.11.2006 • 11:12

תמר יקרה,
אני לא יודע מי כאן חדש ומי כאן ותיק, כי הפורום אינו מאפשר דיאלוג בין הפונים. אני רק יודע שיש גולשים שקוראים בפורום באופן קבוע, ושיש גם מי ששב, מדי פעם, לשאול שאלה. וממילא, מי שמגיע הנה, ומדפדף וקורא את השיחות שהיו בעבר, הופך אוטומטית להיות "ותיק"...לשאלתך: אם תשימי לב, אני משתדל לתת תשובות שאנשים יוכלו להשתמש בהן. אבל לפעמים אני נותן להם את הקרדיט שהם ניסו לבדם, ולא הצליחו ליצור דינמיקה אחרת. במקרה כזה, או אם קשיים רגשיים או אחרים לא יאפשרו להם ליצור שינוי בעצמם, אני ממליץ על סיוע מקצועי.טיפול זוגי/פרטני יכול לשנות, ולפעמים לשנות הרבה. ולפעמים הוא לא ישנה כלום. הרבה תלוי בנכונות, ברצון להיות ביחד (ביעוץ זוגי), וביכולת לשנות את התגובות הרגשיות. אדם לא משתנה מקצה לקצה, אבל יכול ללמוד להשלים עם עצמו או עם בן/בת הזוג שלו, ולהיות פחות מתוסכל. וזה הרבה.ולפעמים זה מספיק כדי לשנות מהלך חיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083