פלירט וחסכים רגשיים: מה עושים?

תאריך פנייה: 20.11.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סמדר א.
והמצפון?. שאלה לד:R חסון
20.11.2006 • 23:47

ד"ר אורן חסון שלום רב,אני נשואה 13 שנים + ילדים.בעלי כבר הרבה מאוד שנים לא בא איתי במגע, גם כשאני מתקרבת איליו הוא טועןשאני מפריעה לו = מפריעה לו באמצע תכנית טלביזיה, מפריעה לו באמצע אוכל,מפריעה לו לישון כי הוא צריך לקום מוקדם, וכו'..בקיצור בעלי לא מתייחס אלי, לא מעניק לי תשומת לב או אהבה או יחסי מין אוכל יחס אחר .. לפעמים אני מוצאת את עצמי מנסה לריב איתו כדי לקבל תשומת לב.הוא לא ישן לידי בכלל , וכשאני באה לישון לידו הוא מפנה לי את גבו.אני רוצה לציין שהוא בעל טוב, מפרנס ואבא טוב לילדיו. אבל היחסים שלבינו לבינה לא טובים בכלל.אני מוצאת את עצמי מנסה לפרטט כל הזמן עם אנשים, גבריםואפילו אני מחפשת קשר מחוץ לנישואים שלי, ולא כי אני לא אוהבת אתבעלי, - אלה כדי להרגיש קיימת,,היה לי קשר מחוץ לנשואים שלי אך ניתקתי אותו = המצפון שלי העיק עלי.ד"ר מה אני עושה?קשה לי להיות לבד, כל הזמן!אשמח לתשובה הוגנת מצידך, וכן לתשובה מקצועית.תודה

ד"ר אורן חסון
עוד לפני השאלות המצפוניות
22.11.2006 • 11:01

סמדר יקרה,
יש לך חסכים רגשיים. חסרים לך החום, החיבה, ותחושת ההערכה העצמית כאשה. ומכיוון שהם לא מסופקים על ידי אישך, את מנסה להשיג אותם על-ידי פלירט עם גברים אחרים. התחושות שיש לך הן טבעיות, וגם מה שאת עושה הוא טבעי, כי את מחפשת לספק צרכים שהם מובנים בתוכנו, ושחסרים לך מאד.אבל אני ממליץ מאד לנסות קודם כל לשקם את המערכת הזוגית שלכם. לעשות את זה לבדכם, אני מבין שלא הצלחתם. אז נסו יעוץ זוגי. ורק אחר-כך, אם תעלו את כל הנושאים, ויתברר שאתם לא מצליחים לשפר, תוכלי לשקול את שתי האפשרויות: להפרד, או להשאר במסגרת הזו, ולחיות חלק מחייך בנפרד. לאפשרות האחרונה יש מחיר, והוא תלוי במידה רבה בתנאים שבהם חייכם יתקיימו, ובאופי היחסים שיש ביניכם. אבל מוטב שתעשי החלטות, כאלו או אחרות, רק לאחר שניסיתם קודם להשיג את מה שאת רוצה להשיג במסגרת הזוגיות הקיימת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083