טיפול זוגי: מתי כדאי?
גיא בן צבי
שלום
⌄
חברה שלי עזבה אותי לפני חמש שנים. מאז, הייתי במס' מערכות יחסים. אני פשוט לא מצליח להוציא אותה מהראש, אני חושב עליה בכל יום, חולם עליה לעיתים. אני פשוט מת שהיא תחזור. אני עושה סיבובים מסביב לביתה ודברים אובססיבים בלתי מזיקים אחרים. נדמה לי שאני עדיין אוהב אותה. יכול להיות שזה בגלל שהיא היתה החברה הראשונה שלי. האם זה מצב נורמלי בכלל לחשוב עליה אחרי כ"כ הרבה זמן??? האם צריך טיפול מיוחד???
ד"ר אורן חסון
רוח הרפאים של החברה הישנה
⌄
גיא יקר,
בן כמה אתה? בת כמה היא? האם ניסית לדבר איתה בזמן האחרון?ולשאלתך, אם אתה בן 30 אז אולי כדאי לחשוב על תהליך טיפולי, ואם אתה בן 15, אז כנראה שלא.
גיא בן צבי
⌄
אני בן 28, נפרדנו כשהייתי בן 23. היא היום בת 24 ונפרדנו כשהייתה בת 19. לא ניסיתי לדבר איתה כי לא נראה לי שהיא תרצה את זה אחרי הפרידה הדי מגעילה שהיתה לנו, מה משנים הגילאים ומה לעשות באופן כללי?
ד"ר אורן חסון
⌄
גיא יקר,
נסה לשחק עם אותו סיפור בטווח גילאים גדול, ותבין שיש הבדל. בכל אופן, אם אתה לא מצליח להוציא אותה מראשך, נסה בכל זאת לדבר איתה. כי הרי, מה התרחיש הכי גרוע שיקרה לך? - שהיא תדחה אותך שוב? ביג דיל. כי אם אתה טועה, שווה לקחת את הסיכון.ואם זה אבוד בעיניך, בין אם לפני או אחרי השיחה איתה, ובכל זאת אתה נשאר באובססיביותך, אז כדאי שתלך לטיפול.