טיפול זוגי: מתי זה עוזר?

תאריך פנייה: 16.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלה
מפחד להתחייב- האם יש עתיד?
16.01.2011 • 20:53

שלום רב
ד"ר חסון,בן זוגי ואני, בני 30+, מכירים וגרים יחד כמעט שנתיים. מערכת היחסים שלנו עברה עליות ומורדות בעיקר על רקע של חוסר בטחון שעלה אצלי עקב אי היכולת שלו להתחייב למערכת היחסים באופן מוחלט.אך כל פעם שהיה לו חשש שהוא מאבד אותי, הוא נמשך מחדש ועשה אידיאליזציה לביחד שלנו, מה שהחזיר אותנו לנסות שוב ושוב לחיות ביחד...אני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי וחושב שכבת זוג אני "מציאה", אני גם יודעת שאין לו עניין בחיי רווקות והוא איש שמאוד אוהב את חיי הזוגיות (הוא בחר לחיות לבד במשך שנים לפני שהכרנו בטענה שלא מצא מישהי מספיק מעניינת עבורו) אך הוא מפחד לעשות את הצעד הבא בזוגיות בטענה שמערכת היחסים עדיין לא הגיעה לרמה מספקת של אושר והרמוניה.חשוב לציין כי רמת הפתיחות שלנו והיכולת לתקשר גבוהה מאוד. בשיחות שאנו מנהלים עולה תמיד הדילמה הזו האם בכלל אפשר להגיע בזוגיות לרמת אושר תמידית ללא עבודה יומיומית קשה. שיחות העומק שלנו מדהימות ומייצרות קירבה רבה אך חיי השגרה היומיומיים מייצרים לעיתים מתח בינינו. ניסינו ללכת לייעוץ בעבר אך המטפלת הזוגית אליה הגענו לא הצליחה ממש לגעת בבעיות...והפסקנו ללכת אחרי פגישה אחת.לפני כשבוע ביקשתי ממנו שיקבל החלטה בנוגע אלינו. עבר שבוע והוא אמר שקשה לו מאוד להחליט..הוא מבולבל ומבין שיש לו בעיה שאולי אינה נוגעת אלי, אלא כנראה אליו וליכולתו לרצות את מערכת היחסים הזו באופן טוטאלי. הוא התחיל אף ללכת לטיפול לפני כמה ימים.אני שוקלת שוב, בפעם המליון, לעזוב את מערכת היחסים הזו למרות אהבתי הרבה אליו והפנטזיה שלי לחיים משותפים איתו. אני מרגישה שאני "מבזבזת את זמני" ולא בטוח שהוא אי פעם יצליח להתחייב. שאמרתי לו זאת הוא היה עצוב מאוד, שאל אם אני בטוחה ושאמרתי שאין לי ברירה אז הוא אמר שהוא מכבד את דעתי ויעזור לי במה שאני יכולה, אני מרגישה שבנוסף להכל הוא מוותר עלי, עם הרבה עצב, אך ללא מלחמה.המחשבה של להתחיל דרך חדשה עכשיו לבדי מטרידה אותי ...זה לא פשוט לי בכלל.אשמח לשמוע מה דעתך בנושא.תודה!

ד"ר אורן חסון
אושר והרמוניה
16.01.2011 • 23:34

אלה יקרה,
אני מבין שבעצם מה שעוצר אותו הוא "שמערכת היחסים עדיין לא הגיעה לרמה מספקת של אושר והרמוניה", ואם מכל בחינה אחרת אתם באמת מוכנים, אז הדבר הנכון היא, אכן, ללכת ליעוץ כדי להבין איך משפרים את ההרמוניה.אבל הייתם רק בפגישה אחת. לא פלא שבפגישה הזו המטפלת לא הצליחה לגעת בבעיות. זה לא ממש מספיק כדי לגעת בבעיות. יתכן שלא היה קליק ביניכם, וזה יכול לקרות, אבל הציפיה שכבר בפגישה הראשונה יגעו בבעיות יכולה להיות לא פעם מוגזמת. מה עוד שרבים מהמטפלים הזוגיים, גם בין אלה שפעילים יותר בתהליך, בהתחלה רק "אוספים נתונים". אז אם לא היה לכם קליל עם המטפלת, בחרו מישהו אחר, ונסו שוב. מגיע לכם.לצערי, העובדה שהוא הולך לטיפול בנפרד לא בהכרח תעזור לכם. תלוי לאן תזרום הדינמיקה הנוכחית ביניכם. כי יכול להיות שהמטפל, בשל היות הטיפול טיפול פרטני, ייתן לו משוב חיובי לכל החלטה שלו, וכרגע ההחלטה שלו היא לתת לך ללכת. דברי איתו על האפשרויות. הדפיסי, אם את רוצה, את תשובתי (ולדעתי, את יכולה להראות לו גם את מכתבך), ותני לו לקרוא אותה, והחליטו ביחד.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083