טיפול זוגי מרחוק: יעוץ דרך סקייפ

תאריך פנייה: 03.06.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
שירן
תנאים
03.06.2014 • 20:18

ד''ר חסון שלום,אחרי שיחה קשה אל תוך הלילה עם בן זוגי אני פונה לעזרה כי אני לא באמת יודעת מדוע התחושות שלי כל כך שליליות. אני בת 26, סטודנטית בחו''ל גרה עם בן זוג ממוצע ארופיי בן 42 בתהליך גרושים .יש ילד (14) מנשואים של 18 שנה.הפערים עצומים ובכל זאת הכל היה נפלא ועברנו לגור יחד. הרגיש שהתאמנו. ואז הגיע משבר ראשון. הוא לא הסתדר עם העובדה שכשאני כועסת אני צריכה רגע להירגע כי אני מכירה את האמפולסיביות שלי ורוצה להמנע מאמירות לא נעימות. הוא טען שזה לעשות פרצופים וזה לא מתאים וזה הדרדר לריבים לא קטנים. את המשבר הראשון עברנו הסכמנו שלא נריב ושלא נארוז מזוודות שאנחנו רוצים להקים משפחה התנצלויות משתי הצדדים קבלה הבנה וכו...ואז בא פרק חדש של קנאה מופרזת מצדו, משמרות לילה בבית החולים לא התאימו שאני כסטודנטית לרפואה לא רואה בזה בזבוז זמן, הביסוס היה אבל שאני מבזבזת זמן על עבודה במקום לימודים ושהרי הוא יכול לממן את זה ואני אתרכז במשהו חשוב יותר, מלווה בפליטות קלות כמו ''נשים שחונכו טוב עובדות במקומות עבודה שיש בהם רק נשים''... הסצנות המשיכו לידידים שלי שרושמים לי שבת שלום מהארץ, ולמה יש פרחים בהודעות , עד ללמה נכנסתי לפייסבוק כשאמרתי שאני יושבת ללמוד בדיוק כשהוא יוצא מהבית. טוב אז אני כאדם קנאי יכולה להבין מאיפה זה בא... על הידידים לא ויתרתי אבל בקשתי שיותרו על פרחים משמרות לילה לא לוקחת אבל לא עזבתי את העבודה (מהפחד שאשאר ברחוב) כמובן שמדי פעם משמרות בעבודה מתברכות בפרצופים אבל אני מתעלמת.וככה נמשוכו הסצנוט עד שהתפוצצתי וזה הדרדר לריב נוסף שכתגובה לאמירה שלי שההסבר לקניאה אינו רציונלי נדרשתי לאסוף חפצים.ובאמת אספתי. התכוונתי באמת ללכת עד שהוא התחנן שלא אעשה זאת ושאמר את זה בתקווה שאקח את המילים שלי בחזרה, מה שהכעיס אותי עוד יותר, כי בעיני זה מוניפולציה לשמה. זה נמשך כמה ימים הדיונים על מה שהיה, ואולי זו הטעות שלי אבל אני לא הצלחתי לעבור הלאה כי ''סליחה אבל את לא היית צריכה להגיד לי שאני לא רציונאלי כשראית כמה זה מעצבן אותי''. לא מצליחה לקבל סליחה שכזו !!!! הרי הבטחנו ומה יהיה אם יהיה לנו ילד ואני אגיד שוב משהו שלא יתאים לרוחו. וכך אני מסתובבת ממורמרת תקופה כשאני מרגישה שזה לא פייר לא מצליחה להיות הבוגרת בכל הקשור לבן שלו ולאקסית עכשיו הוא התפוצץ וזרק אמירה שגורמת לי בכלל לפקפק '' או שאנחנו מתנהלים בהורמוניה בבית או שנפרדים ''. סצנות הקנאה אגב הפסיקו אבל הוא שקע בעסק שלו בטענה שזה בשביל העתיד המשותף... קשה לי לקבל תנאים כאלה כי אני מרגישה שהוא מזלזל ביחסים ובמקום לעבוד עליהם רוצה שאשתוק עם חיוך. אני שואלת את עצמי אולי התפיסה שלי לא בסדר אני גם בטוחה שיש לי חלק בזה כמובן, אבל מכעיס אותי ומעליב אותי כשמציבים לי תנאים שכאלה בעיקר שהתחושות שלי לא מתקבלות או לפחות ככהאני מרגישה . אולי אני רגישה מידי לביקורת שהוא מעביר עליי מידי פעם על כל מיני דברים.... אני נלחמת בין לאהוב אותו כי כשהכל טוב אז באמת טוב לבין החוסר רצון לשנות ולקחת את כל האחראיות עליי כשמציבים לי תנאים, שאומנם אין רע בתנאי כרעיון אבל העובדה שהוא מציע פרידה כפתרון גורמת לי להמון שלילי ופחות מוטיבציהמשפטים כמו '' לא רוצה שזה יגיע לרבים כאלה יותר ואם את לא יודעת להרגע בזמן אז כניראה זה לא מתאים'' מכעיסים אותי לא יודעת אפילו לתאר למה. (ההסבר הזה לא מתקבל אצלו על הדעת נסיתי לומר את התחושה )תודה מראששירןוככה נמשוכו הסצנוט עד שהתפוצצתי וזה הדרדר לריב נוסף שכתגובה לאמירה שלי שההסבר לקניאה אינו רציונלי ובתגובה נדרשתי לאסוף חפצים.ובאמת אספתי. התכוונתי באמת ללכת עד שהוא התחנן שלא אעשה זאת ושאמר את זה בתקווה שאקח את המילים שלי בחזרה, מה שהכעיס אותי עוד יותר, כי בעיני זה מוניפולציה לשמה. זה נמשך כמה ימים הדיונים על מה שהיה, ואולי זו הטעות שלי אבל אני לא הצלחתי לעבור הלאה כי ''סליחה אבל את לא היית צריכה להגיד לי שאני לא רציונאלי כשראית כמה זה מעצבן אותי''. לא מצליחה לקבל סליחה שכזו !!!! הרי הבטחנו ומה יהיה אם יהיה לנו ילד ואני אגיד שוב משהו שלא יתאים לרוחו. וכך אני מסתובבת ממורמרת תקופה כשאני מרגישה שזה לא פייר לא מצליחה להיות הבוגרת בכל הקשור לבן שלו ולאקסית עכשיו הוא התפוצץ וזרק אמירה שגורמת לי בכלל לפקפק '' או שאנחנו מתנהלים בהורמוניה בבית או שנפרדים ''. סצנות הקנאה אגב הפסיקו אבל הוא שקע בעסק שלו בטענה שזה בשביל העתיד המשותף... קשה לי לקבל תנאים כאלה כי אני מרגישה שהוא מזלזל ביחסים ובמקום לעבוד עליהם רוצה שאשתוק עם חיוך. אני שואלת את עצמי אולי התפיסה שלי לא בסדר אני גם בטוחה שיש לי חלק בזה כמובן, אבל מכעיס אותי ומעליב אותי כשמציבי לי תנאים שכאלה בעיקר שהתחושות שלי לא מתקבלות או לפחות ככה מוצגות. אולי אני רגישה מידי לביקורת שהוא מעביר עליי מידי פעם על כל מיני דברים.... אני נלחמת בין לאהוב אותו כי כשהכל טוב אז באמת טוב לבין החוסר רצון לשנות ולקחת את כל האחראיות עליי כשמציבים לי תנאים, שאומנם אין רע בתנאי כרעיון אבל העובדה שהוא מציע פרידה כפתרון אולטמתיבי גורמת לי להמון שלילי ופחות מוטיבציה. (ההסבר הזה לא מתקבל אצלו על הדעת נסיתי לומר את התחושה )תודה מראששירןתודה מראששירן :(שירןאחרי שיחה קשה אל תוך הלילה עם בן זוגי אני פונה לעזרה כי אני לא באמת יודעת מדוע התחושות שלי כל כך שליליות. אני בת 26, סטודנטית ובחו''ל גרה עם בן זוג ממוצע ארופיי בן 42 בתהליך גרושים .יש ילד (14) מנשואים של 18 שנה. הפערים עצומים ובכל זאת הכל היה נפלא ועברנו לגור יחד. הרגיש שהתאמנו. ואז הגיע משבר ראשון. הוא לא הסתדר עם העובדה שכשאני כועסת אני צריכה רגע להירגע כי אני מכירה את האמפולסיביות שלי ורוצה להמנע מאמירות שאתחרת. הוא טען שזה לעשות פרצופים וזה לא מתאים וזה הדרדר לריבים לא קטנים. את המשבר הראשון עברנו הסכמנו שלא נריב ושלא נארוז מזוודות שאנחנו רוצים להקים משפחה התנצלויות משתי הצדדים קבלה הבנה וכו...ואז בא פרק חדש של קנאה מופרזת מצדו, משמרות לילה בבית החולים לא התאימו שאני כסטודנטית לרפואה לא רואה בזה בזבוז זמן, הביסוס היה אבל שאני מבזבזת זמן על עבודה במקום לימודים ושהרי הוא יכול לממן את זה ואני אתרכז במשהו חשוב יותר, מלווה בפליטות קלות כמו ''נשים שחונכו טוב עובדות במקומות עבודה שיש בהם רק נשים''... הסצנות המשיכו לידידים שלי שרושמים לי שבת שלום מהארץ, ולמה יש פרחים בהודעות , עד לכניסה למה נכנסתי לפייסבוק כשאמרתי שאני יושבת ללמוד בדיוק כשהוא יוצא מהבית. טוב אז אני כאדם קנאי יכולה להבין מאיפה זה בא... על הידידים לא ויתרתי אבל בקשתי שיותרו על פרחים משמרות לילה לא לוקחת אבל לא עזבתי את העבודה (מהפחד שאשאר ברחוב) כמובן שמדי פעם משמרות בעבודה מתברכות בפרצופים אבל אני מתעלמת.וככה נמשוכו הסצנוט עד שהתפוצצתי וזה הדרדר לריב נוסף שכתגובה לאמירה שלי שההסבר לקניאה אינו רציונלי ובתגובה נדרשתי לאסוף חפצים.ובאמת אספתי. התכוונתי באמת ללכת עד שהוא התחנן שלא אעשה זאת ושאמר את זה בתקווה שאקח את המילים שלי בחזרה, מה שהכעיס אותי עוד יותר, כי בעיני זה מוניפולציה לשמה. זה נמשך כמה ימים הדיונים על מה שהיה, ואולי זו הטעות שלי אבל אני לא הצלחתי לעבור הלאה כי ''סליחה אבל את לא היית צריכה להגיד לי שאני לא רציונאלי כשראית כמה זה מעצבן אותי''. לא מצליחה לקבל סליחה שכזו !!!! הרי הבטחנו ומה יהיה אם יהיה לנו ילד ואני אגיד שוב משהו שלא יתאים לרוחו. וכך אני מסתובבת ממורמרת תקופה כשאני מרגישה שזה לא פייר לא מצליחה להיות הבוגרת בכל הקשור לבן שלו ולאקסית עכשיו הוא התפוצץ וזרק אמירה שגורמת לי בכלל לפקפק '' או שאנחנו מתנהלים בהורמוניה בבית או שנפרדים ''. סצנות הקנאה אגב הפסיקו אבל הוא שקע בעסק שלו בטענה שזה בשביל העתיד המשותף... קשה לי לקבל תנאים כאלה כי אני מרגישה שהוא מזלזל ביחסים ובמקום לעבוד עליהם רוצה שאשתוק עם חיוך. אני שואלת את עצמי אולי התפיסה שלי לא בסדר אני גם בטוחה שיש לי חלק בזה כמובן, אבל מכעיס אותי ומעליב אותי כשמציבי לי תנאים שכאלה בעיקר שהתחושות שלי לא מתקבלות או לפחות ככה מוצגות. אולי אני רגישה מידי לביקורת שהוא מעביר עליי מידי פעם על כל מיני דברים.... אני נלחמת בין לאהוב אותו כי כשהכל טוב אז באמת טוב לבין החוסר רצון לשנות ולקחת את כל האחראיות עליי כשמציבים לי תנאים, שאומנם אין רע בתנאי כרעיון אבל העובדה שהוא מציע פרידה כפתרון אולטמתיבי גורמת לי להמון שלילי ופחות מוטיבציה. (ההסבר הזה לא מתקבל אצלו על הדעת נסיתי לומר את התחושה )תודה מראששירן

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי/פרטני בחו"ל?
05.06.2014 • 12:00

שירן יקרה,
את אשה משכילה, שהולכת לקראת קריירה מקצועית שמעניינת אותך. אני מתקשה לראות איך תצליחי למצוא בסוף הדרך עבודה בבית חולים או בקופת חולים או בכל מקום אחר שבו יעבדו רק נשים, ושהלקוחות תהיינה רק נשים.קינאה היא דבר טבעי. קינאה יתרה מגבילה, חונקת ולא מאפשרת חיים סדירים, וגם לא חיים זוגיים נעימים. כמו בן זוג חרדתי בכל תחום שהוא, אבל אולי יותר כי את נמצאת במוקד החרדה וההאשמות.והריחוק הנוכחי שלו, יכול לנבוע ממקום שבו הוא אומר לעצמו: "אם אתרחק, לא אומר דברים שאצטער עליהם", ו"אם אתרחק, לא ארגיש כל כך אהבה וקירבה, ויהיה לי פחות איכפת, ואז אוכל להתמודד עם רגשות שליליים שלי". כלומר, יתכן שהוא מנסה לבנות לעצמו שיווי משקל אחר, של ריחוק, כדי לשמור עליך, עד כמה שזה נשמע פרדוקסי. ואם תקחי את זה קצת רחוק יותר, את מגיעה לפרדוקס של "בואי ניפרד" שנותן לו אולי את התחושה שכך הוא לא מאבד אותך. לפחות כי את לא חושבת עליו דברים רעים.הקשר ביניכם אינו פשוט. נגעתי כאן רק בכמה דברים, ואולי הם לא מדוייקים. אני יודע שאת בחו"ל, ואתם זקוקים לעזרה. בדקי את האפשרות ליעוץ זוגי בעזרת סקייפ, שאני מציע (או כל מישהו אחר שעושה זאת, אם תרצי מישהו אחר). אוכל לעשות זאת איתך לבד בטיפול פרטני, ואם הוא דובר אנגלית, אוכל לעבוד גם איתו, בטיפול זוגי, אם זה מה שתרצי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שירן
טיפול זוגי/פרטני בחו"ל?
06.06.2014 • 15:24

ד''ר חסון שלום,תודה רבה על התגובה ואכן יש צדק בדברייך.אני בדרך כלל נמנעת מלהסיק מסקנות של פסוידו פסיכולוגים אבל זה מתקשר יפה לעובדה שבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו.בשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שנים הוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי, יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעות. על טיפול זוגי אין סכוי אפלו לדבר אני חוששת שאז לא יהיה לו אמון בי בכלל והוא יקשר את זה לאקסית שלו שגררה אותו לא לפסיכולוג אלא למישהו שמתעסק בריפוי פסיכולוגי אלטרנתיבי וממה שקראתי לא בדיוק אדם מקצועי. עם טיפולים בסקייפ גם לא תהיה אפשרות בגלל שהוא דובר אך ורק גרמנית. אבל אותי זה היה יכול להעניין.היה יכול להעניין. היכן אוכל לקבל עוד פרטים?סוף שבוע נעיםאלטרנתיבי וממה שקראתי לא בדיוק אדם מקצועיהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעותבשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעותבשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעותבשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעותשבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו ובשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעודבשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעותתודה רבה על התגובה ואכן יש צדק בדברייך. אני בדרך כלל נמנעת מלהסיק מסקנות של פסוידו פסיכולוגים אבל זה מתקשר יפה לעובדהשבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו ובשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעות.תודה רבה על התגובה ואכן יש צדק בדברייך. אני בדרך כלל נמנעת מלהסיק מסקנות של פסוידו פסיכולוגים אבל זה מתקשר יפה לעובדהשבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו ובשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעות.תודה רבה על התגובה ואכן יש צדק בדברייך. אני בדרך כלל נמנעת מלהסיק מסקנות של פסוידו פסיכולוגים אבל זה מתקשר יפה לעובדהשבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו ובשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעות.תודה רבה על התגובה ואכן יש צדק בדברייך. אני בדרך כלל נמנעת מלהסיק מסקנות של פסוידו פסיכולוגים אבל זה מתקשר יפה לעובדהשבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו ובשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רושבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבהאני בדרך כלל נמנעת מלהסיק מסקנות של פסוידו פסיכולוגים אבל זה מתקשר יפה לעובדהשבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו ובשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי.תודה רבה על התגובה ואכן יש צדק בדברייך. אני בדרך כלל נמנעת מלהסיק מסקנות של פסוידו פסיכולוגים אבל זה מתקשר יפה לעובדהשבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו ובשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעות.תודה רבה על התגובה ואכן יש צדק בדברייך. אני בדרך כלל נמנעת מלהסיק מסקנות של פסוידו פסיכולוגים אבל זה מתקשר יפה לעובדהשבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו ובשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעות.תודה רבה על התגובה ואכן יש צדק בדברייך. אני בדרך כלל נמנעת מלהסיק מסקנות של פסוידו פסיכולוגים אבל זה מתקשר יפה לעובדהשבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו ובשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעות.תודה רבה על התגובה ואכן יש צדק בדברייך. אני בדרך כלל נמנעת מלהסיק מסקנות של פסוידו פסיכולוגים אבל זה מתקשר יפה לעובדהשבילדותו הוא רואה עד כמה אמא ללא סיבה סבלה מהקנאה המופרזת של אביו ובשיחה האחרונה הוא גם אמר שהוא לא רוצה שבעוד כמה שניםהוא יראה שהרס לי את החיים וחיבל בפוטנציל שלי. יחד עם זאת היו גם המון אמרות פוגעות.

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי/פרטני בחו"ל?
08.06.2014 • 01:42

שירן יקרה,
נתתי לך לינק לאתר שלי בתגובתי הקודמת.אתן שוב:http://www.orenhasson.com/far.asp.פרטים נוספים תוכלי כמובן לקבל במייל:do@orenhasson.com.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083