OCD בנישואין: מה לעשות?
ויקה
בזוגיות קשה עם חולהOCD
⌄
שלום
רציתי לשאול נשואה עם ילדה אחת לבחור שאובחן כחולה בOCD עם מחשבות טורדניות. בהתחלה היה הכל בסדר לאחר שהתחתנו ממש קשה יש עליות וירידות כשהמחשבות הטורדניות התגברו הלכנו לטיפול שיחות וכדורים, בעלי הפסיק על דעת עצמו את הטיפול התרופתי ואת השיחות המצב בבית קשה אין יום שאני לא בוכה והזוגיות ממש לא קיימת. השאלה היא כשאני רוצה להיפרד הוא הופך לממש מפחיד ואני רוצה שנחיה בשלום אבל כל הזמן הוא מאשים אותי שאני הורסת את הסלון הורסת כת הארונות את המטבח זה חלק מההפרעה מה עושים יש עצה לסיפור שלי? אני חוששת שאם אעזוב הוא עלול לעולל אולי משהו יכול להיות שאני טועה הוא מאוד אובססיבי אליי ולילדה .
ד"ר אורן חסון
OCD ללא שליטה
⌄
ויקה יקרה,
זה נשמע לא טוב, ואולי אפילו כמשהו שדורש התערבות.לפי מה שאת כותבת, הוא זקוק לטיפול, ונישאתם מתוך הידיעה שהOCDשלו תחת בקרה, ועם אפשרות לשיפור. החלק הזה הופר, ואולי בשל לחצים שהוא מרגיש והם טבעיים לאחר נישואים והבאת ילד.אם הוא לא רוצה ללכת לטיפול, לכי את. תוכלי לבדוק בעזרת איש מקצוע הן את עצמך ואת הכלים שיש לך ושאת יכולה לפתח כדי להניע את בעלך ולהשפיע עליו, ובמידת הצורך להבין אם ואיך נפרדים, במידה שלא תהיה ברירה.ובכל מקרה, למקרי חרום, ראי את העמודה השמאלית שבדף "עזרה ראשונה נפשית" באתר שלי.