טיפול זוגי: מפגשים משותפים או נפרדים?

תאריך פנייה: 22.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
הילה
בהמשך לתשובתך מעמוד 170 - יעוץ זוגי
22.01.2007 • 16:04

היי.. לקח לי מעט זמן לחזור לפורום..בכל אופן, התעניינתי דווקא בייעוץ זוגי אצל מטפל פרטי מוכר ובמחיר יקר.. (הכוונה לא דרך קופ"ח)המחיר אינו מטריד אותי במיוחד רק העובדה באמת בכל זמן הטיפול עלי להגיע בנפרד מבעלי ורק לעיתים רחוקות כך, נמסר לי, וכשיש צורך, מתאמים פגישה משותפת.וזה מה שביאס אותי.איך זה הולך אצלך? האם אתה קבל זוגות יחדיו? ובכלל מהי דעתך בנושא.תודה מראש, הילה

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי: ביחד או לחוד?
23.01.2007 • 18:52

הילה יקרה,
למיטב ידיעתי מרבית המטפלים הזוגיים דווקא עושים את כל הפגישות, או כמעט את כולם דווקא ביחד. אני נוהג בדרך כלל לעשות פגישה ראשונה ביחד, ואחר-כך מספר פגישות בנפרד, לפני פגישות משותפות. אבל כל זה כפוף לצרכים. לכל צורה של פגישה, ביחד או בנפרד, יש יתרונות ויש חסרונות. כאשר בני זוג נמצאים ביחד, לא פעם הם עסוקים בהוצאת הכעסים שלהם. לא כל זוג עושה את זה, אבל יש זוגות שבהתחלה עסוקים רק בזה. וזה בסדר, וזה יכול להיות גם חלק מהתהליך, אבל הם צריכים להיות מוכנים לתהליך ארוך יותר באופן הזה, כי ייקח להם יותר זמן להגיע להקשבה, ולכן לפתרונות. כאשר אחד מבני הזוג מגיע לתובנה ולנכונות לנסות שינוי כלשהו בהתנהגות שלו, בסיכום איתי, קל לו יותר לממש את זה כאשר הוא לא מרגיש כפוף ונכנע לצד השני, ששמע, יודע, ומצפה לזה עם סטופר ביד. אמון יכול להבנות יותר מהר דווקא באופן הזה. מצד שני, כאשר הקשיים הם בעיקר תקשורתיים, וקצרים בהבנה, ובעיקר כאשר הכעסים פחותים, קל יותר לפתוח את הדברים ולהגיע לפתרונות בנפרד.הנה לך דעתי המאד כללית בעניין....Jאגב, אין לי מושג היכן זה עמוד 170. לפחות האקספלורר שלי לא מספק לי מספרי עמודים בפורום. אולי חבל שכך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083