טיפול זוגי: מעגל רע של כעסים

תאריך פנייה: 28.05.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מורן
טיפול זוגי
28.05.2012 • 10:49

היי, אני שבורה!אני נשואה כשנה וחצי לאדם שאני אוהבת, אדם לא עצבני מטבעו בקטע הרע, אלא בקטע המעט ילדותי. (אנחנו בני 27)בשנה האחרונה רק מריבות אבל לא על דברים קטנים ושטותיים, אלא פוגעים אחד בשניה, מילים קשות מאד וזה לא אנחנו, זה לא מתאים לנו.בשבוע שעבר שיתפתי אותו במשהו שפגע בי וכהרגלו הילדותי אמר לי "מה את מחזירה לי" שוב הילדותיות הזו הורגת אותי, במקום להקשיב למה שמפריע לי זה מה שהוא עסוק בו. אני לצערי זה עלה לי על העצבים המשפט הזה ועשיתי טעות וזרקתי את הפלאפון על הקיר(וניהיה שיפשוף) הוא הגיב שארגע, כיצד אני מתנהגת, זה לא הבית שלי (זה בית הוריו) יצאתי מהבית כמה שיותר מהר לא יכולתי לסבול אותו יותר. הטעות שהוא עשה הוא פשוט רדף אחריי והגיע אליי הביתה ואמר "אם אני אהרוס אצלך גם משהו איך זה יראה לך? ונתן בוקס לטלויזיה והרס את המסך.1) אני נבהלתי !!!!מזו ההתנהגות הבהמתית הזו? המשפט שלו שקומם אותי וגרם לי לזרוק את הפון , וטעיתי ...אבל במקום שייראה מה הוא עושה לי הוא "בוכה על הנזק שנגרם".2) אם טעיתי , וטעיתי. תן לי להבין שטעיתי ! אבל מה שהוא עשה זה היה לבוא להחזיר לי ,הוא אומר באתי לעשות לך "שיקוף" אתה מבין עם מה אני צריכה להתמודד? שבר את הטלויזיה.3) קשה לי אני בהלם, אני מרגישה שראיתי צד בבן אדם צד שאיני מכירה, סוג של אלימות, אויבות "מחזיר לי" עושה לי שיקוף????? אני פשוט בהלם . אני יומיים לא בעבודה בבית בוהה בקיר מההלם.לא יודעת ממה ההלם? מזה שהוא הטיף לי על ההתנהגות שלי שזרקתי את הפון ובחוצפתו אחריי ההטפה בא עושה נזק יותר עצום ועוד במזיד??? אני עשיתי זאת בשוגג מידת הכעס השתלטה עליי , הוא פשוט בא למלחמה.או האלימות הזו שהפחידה אותי? הוא אומר לי איני כזה, ראיתי שחור בעיניים, אני מבקש סליחה.מה אני אמורה לעשות ?אני אפטית ,אני בהלם, לא יודעת להסביר את רגשותיי.עשיתי טעות אבל הוא בא והחזיר לי? מי זה? מי הוא? אני לא מכירה אותו. אני מפחדת. כשתיהיה לו הזדמנות אם אפגע בו הוא יחזיר לי. זה האיש שרציתי לחיות איתו?

ד"ר אורן חסון
נכון: טיפול זוגי
28.05.2012 • 11:50

מורן יקרה,
נכנסתם לסחרור רע מאד, שיוצר הסלמה עם כל שלב - בשל כעס ובשל בעיות אגו. זה כבר הרבה מעבד ל"ילדותיות" אצל שניכם. זו הידרדרות של כעסים ושל חוסר אמון, של פגיעה זה בזה שהולכת ומתעצמת, והדרך מכאן לאלימות פיזית נוספת, קרי מכות, היא קצרה - עוד מדרגה קטנה אחת.אתם חייבים ללכת ליעוץ זוגי. התקשורת ביניכם בכל מה שנוגע לקונפליקטים ופגיעוּת היא על הפנים, ואתם התחלתם לתת לגיטימציה לעצמם (קרי: כל אחד לעצמו) לאלימות מילולית בהתחלה, ועכשיו לאלימות פיזית - גם אם אתם אומרים את ההפך לצד השני. אתם חייבים לצאת מהמעגל הרע הזה, ולחפש עזרה מקצועית. לא סתם הכותרת שלך היתה "טיפול זוגי".ראי בבקשה גם את המאמר שלי עליעוץ זוגי בתחילת הדרך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מורן
נכון: טיפול זוגי
28.05.2012 • 13:32

נכון ממאד , אתהה צודק,נתנו לגיטימציה כל אחד לעצמו ושברנו גבולות שבחיים לא האמנו שנעשה זאת.האם יש מצב שהוא מוציא ממני צדדים שלא בהכרח יתבטאו בזוגיות בעבר שלי ?הוא גם אומר לי בחיים לא התנהגתי כך עם אף אישה שהייתי איתה. האם אני יכולה להאשים את עצמי שהוצאתי ממנו את זה ?

ד"ר אורן חסון
לא לחפש אשמים אלא לשנות
28.05.2012 • 20:15

מורן יקרה,
העובדות אומרות שכן, לא כך? שכן איתו את מתנהגת אחרת, ואולי באופן קיצוני יותר מאשר התנהגת בקשרים קודמים שלך. יתכן מאד שאכן גם הוא עושה זאת. האם זה משנה מי אשם "יותר"? מה שאתם צריכים זה להתמקד בשינוי ההתנהגות שלכם ולא בחיפוש אשמים, ובמצבכם, אתם באמת זקוקים לסיוע חיצוני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083