טיפול זוגי ממושך: מה עושים?

תאריך פנייה: 07.07.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רוני
עצובה מאוד ורוצה עזרה
07.07.2012 • 16:12

שלום
אני בת 26 חצי וחבר שלי כמעט בן 30 ,אנחנו ביחד כ7 שנים היו לנו בהתחלה שנים מאוד יפות יחד אך כהוא התחיל להיות סטודנט דברים השתנו.(היום הוא סיים ללמוד אבל מאז הוא אדם שונה)ניתן לומר שאהבה בינינו כבר אין כל כך אולי אנחנו ביחד מתוך הרגל ,אנחנו למעשה נהנים מאוד יחד בלעשות דברים:סרטים,מסעדות,הופעות וכדומה.כרגע גרים אצל ההורים אבל עכשיו מתחילים לחפש דירה.כשהוא היה סטודנט הוא הכיר בנות והייתה מישהי שהתכתב איתה הרבה גם אחרי סיום הלימודים וניתן לומר שהתכתביות אלו היו רומנטיות,הוא טוען שלא היה שום דבר וגם פניתי אליה והיא אמרה שלא היה בינהם שום דבר אבל זה מוזר מבחינתי כי היה שם משהו כמו חלמתי עלייך חלום שנאי מחזיק לך את היד ומנשק,אני מקדיש לך שיר של רומיאו ויוליה וכולי,הוא טוען שהוא הפסיק לדבר איתה אבל הוא טען זאת כאשר גיליתי על המיילים האלו אז נאי לא ממש מאמינה לו על כך.בכל מקרה נושא זה עולה מידי פעם,ראוי לציין שנאחנו כבר בטיפול זוגי המון זמן.אנחנו רבים לא מעט בעיקר יוצא בסוף שבוע ואז כל השבת אנחנו לא מדברים ולא מתראיאני רוצה כבר חתונה וילדים כבר ממזמן ,האו טוען אנ ימלחיצה אותו ומדברת על כך כך יום ואומר לי שהוא רוצה להתחתן אבל מבלי שנאי אלחיץ אותו,הוא אומר לי שהוא לא רוצה אחר כך לחץ לגביי ילדים,מה זה אומר לדעתך?שהוא לא רוצה ילדים? יש לו כתמים בעור הפנים איזושהי מחלה שהתפתחה אצלו כתוצאה מלחץ,הוא טוען שבגלל י הכתמים האלו ואחר חוזר בעצמו ואמר שלא תרמתי לכתמים האלו.אני מרגישה לא טוב וקשה לי כבר עם המצב הזה שנמשך כה רבות וטיפול זוגי לא עוזר,אני לא רוצה להיפרד ולהתחיל הכל מהתחלה אחרי שבע שנים ועוד בגיל שנאי אורמה להיות כבר נשואה עם ילד אחד לפחות.אנ ירואה אנשים בפייסבוק בגילי או צעירים ממני בשנה שלמדו איתי בתיכון שהתקדמו בחיים שלהם נשואים עם ילדים ומאושרים ואני תקועה עם בן זוג שבע שנים שכנראה ממזמן נגמרה האהבה שהוא טוען שנאי מלחיצה אותו וכנראה התחתן איתי בכוח ולא כי הוא רוצה באמת ואחר כך יעשה לי בעיות עם ילדים.אני לא יודעת מה לעשות ואנ י רוצה עזרה בדחיפות כי זה משפיע גם על החיים שלי על הלימודים ,עבודה ,אין לי חשק לכלום רק ללכת לישון ולקום בעוד שנה !

ד"ר אורן חסון
להטיל משקל רב יותר
08.07.2012 • 01:00

רוני יקרה,
את כותבת שאתם בטיפול זוגי ממושך, וללא פתרון. לא ברור לי למה, אבל קיימות שתי אפשרויות: א. שלא הצלחתם להעלות את הנושאים האמיתיים אל פני השטח, למרות הזמן הרב שהייתם שם, ושיש הרבה דברים חשובים מתחת לפני השטח. ב. יתכן שבאמת שניכם מתקשים להגיע לפתרונות מוסכמים ולהבנה, למרות שאתם בטיפול. אולי אפילו לעולם לא תגיעו לפתרון. אם זה המצב, ברור שכל עוד האופציה להיפרד לא קיימת אצלך, הטיפול יימשך לנצח.בקשי שיחה בנפרד עם המטפל/ת הזוגי/ת שלכם. נסי לבחון את התמונה לעצמך, ולראות, בין היתר, גם ממה את מפחדת. את בת 26 וחצי, ונשים רבות בגיל הזה מתחילות מחדש. אולי אפילו רובן. כנראה מפחיד אותך, בין היתר, גם כי את לא רגילה אחרת. וזה אכן מפחיד. אבל יתכן גם שכל עוד את פוחדת מפרידה, את גם פוחדת להטיל משקל רב יותר עליו כדי לשנות משהו. שאלי שאלות מתאימות, ואולי תהיינה לך גם תשובות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083