טיפול זוגי מול פרטני - מתי לבחור?

תאריך פנייה: 19.11.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שלי
שאלה כללית
19.11.2011 • 22:15

שלום רב
!רציתי לדעת אם ניגשים לטיפול זוגי יש מקום לטיפול יחידני אחד על האחד עם המטפל בנושאים שלוא דווקא נוגעים בזוגיות אלא במסביב.כבר המון זמן שרציתי לפנות לפסיכולוג בשביל לפתור משקעים שלי עם עצמי ולא הזדמן לי, ואותם משקעים פוגמים לנו בזוגיות, אבל לא רק! זה לא אומר שאם אעבוד עם עצמי הבעיות בזוגיות יפתרו. כי יש בעיות גם מעבר.אז שוב לשאלה שלי, האם זה מקובל לבצע עם מטפל זוגי טיפול אקסטרה שכזה? כי לא נראה לי ללכת לטיפול פרטני אצל מטפל אחד וטיפול זוגי אצל מטפל שני.בנוסף, איך ניתן להשיג באיזור הצפון מטפלים שעובדים עם קופות החולים (במקרה שלי "מכבי")כדי להשיג הנחה?תודה

ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי וטיפול פרטני - אצל מי?
21.11.2011 • 00:24

שלי יקר
/ה,השאלה שלך חשובה, והתשובה מורכבת. יש דברים שבהם כדאי לטפל לבד, בטיפול פרטני, ויש כאלה שנדרש להם טיפול זוגי. כאשר מדובר בדברים נפרדים, ובעיקר כאלה שעלולים להיות בקונפליקט, עדיף לעשות זאת כאשר למטפל אין ניגוד עניינים, כך שתוכלי לסמוך על המטפל הפרטני שלך לחלוטין.כאן, עלולה להיווצר בעיה לפעמים בטיפול הזוגי. כבר נתקלתי במצבים שבהם זוג נמצא בטיפול זוגי, ולכל אחד, במקביל, יש המטפל שלו. זה עלול ליצור בעייה, כאשר הטיפול הפרטני לא תמיד רואה לפני העיניים את הצורך הזוגי, שזו ראייה שהיא כוללת יותר שיש בטיפול הזוגי. לפעמים נוצרות כתוצאה מכך נטיות שפוגמות ביעוץ הזוגי.מצד שני – יש נושאים שגם אם הם אישיים, הטיפול בהם יעיל יותר במסגרת הזוגית. זה, בתנאי שהמטופל מוכן לפתיחות מול בן הזוג. ללא שום קשר, מידה מסויימת של טיפול פרטני יש גם ביעוץ זוגי, כאשר היועץ נפגש מדי פעם גם עם בני זוג בנפרד, כפי שאני נוהג לעשות לא פעם.לגבי קופת חולים – בדקי זאת בקופת החולים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083