טיפול זוגי: מה עושים כשצריך?

תאריך פנייה: 26.11.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
נעה
תקשורת זוגית לקויה?
26.11.2006 • 21:45

שלום רב,
אנחנו זוג נשוי בני 55 עם 2 סטונדטים שחיים בבית, נשואים מזה 25 שנה.בחמש שנים האחרונות כל דבר שאני מבצעת או לחילופין אומרת מפריע לו, דוגמאות לכך הן: בישול,ניקיון הבית,אפיה,גיהוץ,קריאת ספר.. וכדומה. מבחינתו שלא אעשה כלום ורק אשב לידו ואפיג לו את השיעמום. חשוב לציין שאני אישה מאוד "הפיראקטיבית" , אנרגטית, מעסיקה את עצמי בכל מיני תחומים המעיניינים אותי ואף פעם לא משתעממת. הוא מאידך, לא מעסיק את עצמו בשום דבר מיוחד. מהרגע שהוא חוזר מהעבודה יש לו המון זמן פנוי, וחוץ מהליכה שהוא עושה מידי ערב (כמעט) ועוד איזה פעילות התנדבודתית(מצומצמת) יש לו שפע של זמן פנוי שהוא בכלל לא מנצל וגם לא מוכן לנצל בשום דבר אחר. הצעתי לו למשל להרשם לקורסים שונים המעניינים אותו ודברים בסגנון הזה, אך הוא לא מוכן לשמוע לכלום. חשוב לציין שאני אישה אשר לא קושרת את הבעל אליה. אני נותנת לו את כל החופש הדרוש, ואמרתי לו את זה במפורשות, הוא יכול לצאת כמה שבא לו , לנסוע.. הכל.דבר נוסף, הוא גם מתעלק על הילדים. יותר על הילדה (בת 23) בקשר לילד (בן 24.5) הוא כמעט ולא מטריד אותו (ככל הנראה בגלל שהילד יודע להעמיד אותו במקומו!)בקיצור החיים בבית הפכו למאוסים ביותר, כל יום ישנם ריבים שפשוט מכערים את האווירה בבית. ברצוני לתת כמה נקודות חשובות:1. הוא לא הפרטנר שלי כי אני והוא לא באותו הראש (יש לו מין הפרמטיביות).2. הוא מקנא (למרות שאין לו על מה) והוא מודה בזה.נ.ב : ייעצתי לו ללכת לטיפול זוגי\פסיכולוגי אבל הוא לא מעוניין, מבחינתו הוא בסדר ב 100% וזאת על אף שכל המשפחה עשתה איתו שיחות והסברנו לו במפורש שממש לא כך הדבר.תודה, תשובתך חשובה לי מאוד

נעה
תקשורת זוגית לקויה?
28.11.2006 • 20:44

ד"ר חסון היקר
אני מאוד אשמח אם תענה לי לשאלתי.זה מאודיעזור לי.נעה

ד"ר אורן חסון
יחסים בקונפליקט
29.11.2006 • 01:09

נעה יקרה,
טיפול זוגי הוא לשניים, כך שגם אם הוא 100% בסדר, אולי הוא ילמד שם איך להסתדר איתך כשאת לא. כך שאולי זה ישכנע אותו בכל זאת.אני מתרשם שהוא מעוניין מאד בקירבתך (רוצה אותך לידו, וגם מקנא), ושאת מרגישה צורך להגביל את הקירבה הזו. יש כנראה הרבה מאד ברקע הניגוד הזה שביניכם, ולכן כדאי שתגיעו באמת ליעוץ זוגי. ועם כל זאת, אם הוא לא מעוניין, בהחלט יכול להיות שיעוץ זוגי פרטני (כלומר, לך לבד) יוכל לסייע לך להבין איך להתנהל איתו כך שהמריבות והחיכוכים ירדו. כי את מבינה שכמעט שאין לי מה לומר לך מבלי לדעתהרבהיותר פרטים. הצעת לו תעסוקה, והוא לא רוצה. אני בטוח שניסית עוד הרבה דברים אחרים. נסי ללכת ליעוץ בעצמך, ולתת ולקבל יותר מידע, כדי ללמוד מה לעשות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083