טיפול זוגי: מה עושים כש"בסדר" לא מספיק?

תאריך פנייה: 13.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מתוסכלת
לא רוצה לתקן?
13.04.2011 • 22:47

בעלי ואני נשואים שנה וחצי ויש לנו תינוקת מתוקה.מתחילת הנישואים, היחסים ממש לא כמו שציפיתי, הרבה ויכוחים ומריבות.לפעמים יש תחושה של תחרות בכל מינני דברים.אני מרגישה לפעמים ששבעלי לא עוזר ותומך פיזית ונפשית כמו שאני מצפה ממנו.כשאני מנסה לדבר איתו בד"כ אני לא מצליחה, הוא עקשן ולא יודע לדבר.מספר פעמים הצעתי ללכת לטיפול שיעזור לנו לפתור את הבעיות והמשקעים שיש על מנת שנוכל להמשיך לחיות יחד עוד הרבה שנים אך נתקלת בתגובה של: "בסדר" כזה שכאילו אומר "רק עזבי אותי בשקט".אני אוהבת אותו מאוד אבל מתחילה להתעייף מהיחס שאני מקבלת ממנו ומפחדת שזה יפגע באהבה שלי אליו.מה עושים? איך ניתן לפתור את זה??

ד"ר אורן חסון
הוא אומר "בסדר", לכי על זה!
14.04.2011 • 14:05

מתוסכלת יקרה,
יחסים הם דבר מאד מורכב. אחרי הכל, כל אדם, כל אחד מאיתנו, הוא משהו מאד מורכב, ועל אחת כמה וכמה כאשר שמים שניים כאלה יחד. לכן, אין לי פתרון קסם מבלי לדעת מה באמת קורה ביניכם.הוא אמר לך "בסדר". אז למה אתם עדיין לא בטיפול? כי לא התכוונת באמת ללכת לטיפול אלא "רק לנער אותו"? האם את עושה את זה הרבה? ואולי זה מה שמעייף אותו, שאת מנסה לנער אותו, מבלי להתכוון למה שאת אומרת? השלב הבא עלול להיות: אנחנו לא מתאימים, בוא ניפרד! הרבה זוגות מגיעים לאמירות כאלו מבלי שמתכוונים לזה, כאשר התסכול גדל, ואחר-כך מתקשים לרדת מהעץ.זוגיות היא דבר מורכב, ובתקשורת, אם את לא יודעת בדיוק מה שאת עושה אלא פועלת לפי אימפולסים, לפעמים את משיגה בדיוק את ההפך ממה שאת רוצה. יכול להיות שזה מה שקורה לכם. הוא מסכים ללכת ליעוץ – אז קדימה, לעבודה! ורצוי לפני שהאהבה תיפגע באמת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083