חוסר אמון בזוגיות: מה עושים?
שיר
זוגיות אחרי ילד ראשון
⌄
דר שלום,לפני חצי שנה נולדה לנו ילדה ראשונה.בהתחלה שנינו היינו בשוק אבל אט אט הילדה כבשה את ליבנו וכיום היא אושר גדול עבורנו.מאז ומתמיד בעלי ואני היינו חברים טובים מאוד אלא שמאז הלידה משהו השתנה ביחסים בינינו לרעה.אני מאמינה כי פלירטוטים זה דבר טוב כם כשנשואים כי זה גורם לנו להרגיש נחשיקים וחיים וכו'... הבעיה היא שכיום לבעלי ידידה מהעבודה (שכבר לא עובדת איתו) שהיא רווקה שדלוקה עליו. כל עוד זה היה יחסים במסגרת העבודה לא אמרתי כלום. מהרגע שהיא עזבה אני חושבת שעליו לנתק את הקשר איתה- לא נראה לי שגבר נשוי עם ילדה צריך להיות בקשר עם בחורה רווקה שהיה ביניהם פלירטוט והיא מעוניינת בו. הוא טוען שהפלירטוט מת מזמן וזה רק ידידות וזה שאני רוצה שינתק את הקשר מעיד על כך שאין לי אמון בו ושפעם זה לא היה מפריע לי.מה שהשתנה מבחינתי זה שלפני שהייתה ילדה לא היה אכפת לי "שישחק באש" כי ידעתי שאם הוא יעשה משהו אני אקום ואלך באותו היום וזה יהיה הפסד גדול שלו. כיום בגלל שיש לנו ילדה אני יודעת שאין לי את היכולת לקום וללכת באותה קלות ופירוק החבילה יפגע בילדה ולכן אני מעדיפה בכלל לא להגיע למקומות שאולי בעבר הייתי מוכנה.אנחנו רבים על הנושא המון לאחרונה ואני מרגישה שזה ממש הורס את היחסים בינינו שתמיד היו מעולים...אודה על עזרתך בנושא!תודה
ד"ר אורן חסון
חוסר אמון. מוצדק? אולי. אבל קיים.
⌄
שיר יקרה,
ראשית... אולי כדאי להודות באמת. באמת אין לך מספיק אמון בו. והרי זה מה את כותבת: "אם הוא יעשה משהו...". כך שאמנם הוא אומר זאת כהאשמה, אבל בסופו של דבר הבעיה של חוסר האמון שלך בו היא של שניכם, וכנראה ששניכם "אשמים" בזה. בין אם זה נובע מחוסר הבטחון שלך (ואולי לאחר הלידה את בטוחה פחות במראה שלך, למשל, ואני לא יודע עד כמה היית בטוחה במשיכה שלו אליך קודם), או מכך שהוא לא נותן לך את הבטחון שאת רוצה, בסופו של דבר אלו שני צדדים של אותו המטבע בדיוק.המריבות לא עוזרות. אם את יכולה להניח לזה ולריב פחות, הסיכוי שלכם להישאר ביחד ולהרגיש טוב זה עם זה, יהיה טוב יותר. ואולי אתם רבים לא רק על זה, אלא על השיווי המשקל החדש ביניכם, על חלוקת תפקידים, על האהבה של הילדה, על מי צודק ומי לא, וגם על הפירגון ההדדי והבטחון בזוגיות. אם את לא יכולה לקחת אויר, וללמוד להרגיש טוב עם זה כי מה שיקרה יקרה, אבל לפחות מבחינתך עשית את כל מה שאפשר כדי שהזוגיות הזו תהיה נעימה וטובה, אז יופי. ואם קשה לך, ותמשיכי להרגיש ממורמרת, לא בטוחה, וגם לא מרגישה משוב חיובי מצידו בתמורה כדי שבאמת תרגישי גם את טוב יותר, אז כדאי ללכת ליעוץ זוגי.