בחירות שאת עושה

תאריך פנייה: 13.04.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שרית
תגובה של מנהל
13.04.2011 • 22:11

איני מבינה. מדוע מנהל ביה"ס בו לומד בני כבן 14 כל פעם כשפוגש אותו בהפסקה אומר לו בקביעות: "יש לך אמא טובה מאד". וגם בשיחה איתי דרך הטלפון, הוא חייב לומר את המשפט: "את אמא טובה מאד". כמה אפשר לענות "תודה רבה" וזה משהו קבוע אצלו. מה זה אמור להיות?!. תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
בחירות שאת עושה
14.04.2011 • 14:04

שרית יקרה
נדמה לי שזו אינה הפעם הראשונה שאת שואלת את השאלה הזו. ראי שאלה קודמת מאוקטובר:http://www.starmed.co.il/forum-93/msg-3226990אם זו עדיין את, ואם את גם זו ששאלת את השאלה בכמה וכמה פורומים אחרים, זה אומר שיש לך סיפור לא פתור עם עצמך. אני לא שולח אותך לטיפול כדי לבדוק זאת, כי אני לא בטוח עד כמה זה משהו מהותי, אם כי זה משהו מטריד, ללא ספק. אבל תחשבי על זה בכל זאת. כי אולי המחשבה הזו מטרידה מאד, ולכן כדאי שתביני למה, ומה קורה לך. כלומר, לך, בנוסף לתהייה מה קורה למנהל, כי מבלי לנסות לא תדעי מה קורה לו.למשל, אני תוהה מדוע את נכנסת לשיחות עם המנהל כאשר את יכולה להתייחס למורים בלבד ולא לדבר איתו. אם המנהל מתייחס אליך יפה, ואולי יותר מדי יפה, זו בחירה שלך שלא להתקרב אליו, שלא לדבר איתו ולא לעשות איתו שיחות טלפוניות. בשביל זה יש לבן שלך מורים שהם הגורם הישיר לשיחה בעניינו. את יכולה לשים את הגבולות בעצמך, ולשכוח מזה. ולכן נשאלת השאלה מה בדיוק את רוצה ממנו? האם הוא מוצא חן בעינייך? האם העובדה שהוא שם לב אליך מוצאת חן בעינייך? ואם לא, מדוע את לא יכולה להתנער מזה ולהתעלם? כמה חלק יש לך בכל זה? – הרי אם יש חשד מבוסס להתנהגות לא מוסרית ולא תקינה, יש אפשרות להגיש תלונה. ולא – את יכולה לשים גבולות לכל העניין, וליצור מינימום תקשורת איתו. הרושם שלי הוא שזו בחירה שלך לעשות מזה סיפור, ואני באמת תוהה מדוע את בוחרת כך.ובצד זה: האם את משתפת את בן זוגך? ואם לא, מדוע? – אלו נקודות למחשבה על עצמך, לא על המנהל...ואם זו לא את שפנית בפורום זה באוקטובר או בפורומים שונים שוב עכשיו, אלא מישהי אחרת שהמנהל של בנה מגיב אליה באופן דומה, אז אני מתחיל לתהות אם זה משהו שמלמדים בלימודי ההסמכה של מנהלים לבתי ספר: "כך התייחסו להורים, כדי שהם ירגישו טוב". ואז אולי הם עושים זאת עם כל ההורים...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שרית
בחירות שאת עושה
14.04.2011 • 14:20

שלום רב.
אכן שיתפתי את בעלי, ובעלי אמר לי חד וחלק: להתעלם ממנו כמה שיותר, ושכדאי שאזהר ממנו. כי הוא מתנהג כך עם "נשים נבחרות", ויש לו סיבה מוצדקת מדוע גם אלי נותן ייחס מועדף. ובעלי הוסיף שאני לא אזרום איתו כפי שאני מטבעי זורמת עם כולם, כי המנהל מנצל זאת. אני לא יודעת מה קורה בזוגיות שלו עם אשתו, אבל תמוה בעיני שהוא מתקשר אלי פעם בשבועיים ומדבר סתם על הבן, לא משהו מיוחד. בהתחלה מאד נבהלתי, כי זה לא מקובל שמנהל מתקשר הביתה להורים רק אם יש משהו רציני, אך ראיתי שזה כבר נהפך לשיגרה והו א לא מתקשר על משהו רציני לומר על בני, לכן אני רגועה לגמרי כשאני שומעת את קולו. הוא מספר לי על התוכניות שלו בביה"ס, שאפילו לא מעניין אוי לשמוע. הוא זה שמתקשר אלי ולא אני אליו חלילה. הבן שלי תלמיד מצטיין שכך אין לי אפילו סיבה לדבר עם המורים שלו, בקושי מגלה נוכחות באסיפת הורים. דעתו של בעלי מקובלת עלי אבל רציתי חיזוק ולשמוע מסקרנות דיעה של מקצוען, וזה אתה. אני חושבת שעלי להפסיק "לזרום" איתו כפי שבעלי אמר וכפי שאתה נתת לי להבין. ותודה על התגובה.