טיפול זוגי: מה לעשות כשבת הזוג מסרבת

תאריך פנייה: 06.05.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שוקי
בעיה קשה בזוגיות
06.05.2015 • 08:38

שלום רב
דוקטור. לפני כמה ימים שלחתי אליך כאן שאלה, וביקשת ממני שאשלח קישור לשאלה נוספת ששאלתי לפני כמה חודשים. במקום זאת, אני שולח לך עכשיו את שתי השאלות. תודה מראש!ב-27.4.15, שלחתי את השאלה הזאת:שלום דוקטור. כתבתי לך לפני כמה חודשים אך לצערי אשתי ממשיכה להתחמק. תזכורת, אנחנו נשואים 13 שנה והורים לשני ילדים. לדאבוני זה תשע שנים שאנחנו לא מקיימים יחסי מין, ועובדה זו דרדרה את היחסים בינינו. היא אומרת לי שהיא אוהבת אותי, וגם אני מרגיש כך כלפיה. למרות זאת העניין הרגיש מעיב על היחסים ופוגע בזוגיות שנעלמת. אחרי אינספור שיחות בנושא ורצון שלי לדבר אל לבה, היא הסכימה לפני כמה חודשים ללכת לייעוץ אבל בסוף התחמקה בטענה שמצבנו הכלכלי לא מאפשר זאת. בחודשים האחרונים מצבנו הכלכלי השתפר. היא שוב הביעה תמיכה בייעוץ, אך פעם אחר פעם מתחמקת. לש ינו יש הרבה מה להפסיד מפרידה, אבל אני כבר לא יכול לשאת את המועקה הזאת. בכל השנים האלה שמרתי על נאמנות למרות שהפיתויים קיימים כמעט בכל פינה. אני אדם מוסרי מטבעי, ולכן נקלעתי למצב אבסורדי. מה עוד אוכל לעשות? תודה מראשב-13.12.14 שלחתי את השאלה הזאת:שלום רב. אני ואשתי נשואים 13 שנה. יש לנו שני ילדים נפלאים. בתשע השנים האחרונות היא מסרבת לקייםאיתי יחסי מין. בשבע השנים הראשונות זה לא ממש הפריע לי, אבל בשנתיים האחרונות זה חדר לי ללב ואני פשוט הפכתי לשבר כלי. כל הניסיונות שלי לדבר ללבה לא צלחו. באופן טבעי חלק מהשיחות בנושא קיבלו לצערי הרב פן מלוכלך, מכיוון שהרגשתי שכבר אין לי מה להפסיד. אני הסברתי לה שאני מאוד אוהב אותה, ולכן אני לא רוצה לפרק את החבילה. המצב הנפשי שלי ירוד ביותר ונתקפתי דיכאון שגורר עמו כעס תמידי וזעם. לאחרונה גם אבי נפטר ועובדה זו רק דירדרה יותר את מצבי הנפשי. לפני כמה חודשים אשתי אמרה לי שהיא מוכנה ללכת לטיפול זוגי, אבל בשיחתנו האחרונה בנושא היא הבהירה לי שבגלל מצבנו הכלכלי לא ייתכן שבשלב זה נלך לטיפול זוגי. כאמור, אני מאוד אוהב את אשתי וגם היא אומרת לי את זה. היא גם עושה בשבילי לא מעט, פרט לעניין הזה שדי דרדר את הקשר בינינו. אני מיואש, מה אוכל לעשות?

ד"ר אורן חסון
איתה או בלעדיה
07.05.2015 • 23:21

שוקי יקר,
אתה מתייחס, אם כך, גםלשיחה הקודמת שלנו, כאן.חשוב לי לדעת על ההתכתבות הקודמת, כדי להבין למה להתייחס, מה כבר עניתי ומה לא, ומהו מצבך הנפשי לאורך זמן. אני מבין שאשתך דוחה את עניין הייעוץ הזוגי, ולצערי, אני לא יכול לשכנע אותה בעצמי. אם זה המצב - חשוב שתלך לבדך. גם כדי לעבד את העניין בינך לבינך - כי נראה לי שאתה לבד מדי עם הבעיה, ומרגיש ללא מוצא - וזה מצב קשה, שלא טוב להישאר בו לבדך. חשוב שתעשה זאת. וגם - כי אם תעשה את הטיפול הפרטני אצל מטפל זוגי, יתכן שתמצאו ביחד דרכים לשנות משהו בדינמיקה הזוגית שלך, ואולי גם אשתך כן תחליט עם הזמן להצטרף אליך לתהליך. כך או כך, אל תוותר על ללכת בעצמך לטיפול, איתה או בלעדיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083