דילמה בזוגיות: מה לעשות?
ליזי
הרגלים מעצבנים
⌄
לד"ר חסון שלום,בן זוגי ואני בני 30 גרים ביחד, מדברים על חתונה ועל ילדים אך, יש לי בעיה איתו ואני לא יודעת איך לשנות זאת.בכל יום שישי בערב בן זוגי כמו כל אחד הולך להוריו לארוחת ערב אבל, הוא נשאר שם עד 1/2 בלילה ולועס גת עם אביו ואין סיכוי שהוא יחזור מוקדם. הוא טוען שזה ככה כבר מהצבא וזו מסורת. אפילו ביום שישי אחד שהורי נסעו לחו"ל ואני נשארתי לבד, הוא לא הסכים לוותר ולבלות איתי הציע שאני אבוא להוריו לארוחה ואחזור הביתה ואבלה את שישי לבד. אנחנו כל הזמן רבים על זה והפתרון שהוא הציע שנצא לבלות בימי חמישי במקום בשישי (לא בדיוק קורה) כרגע לא איכפת לי אך, כשיהיו ילדים לא מתאים לי שאני אתקע בבית לבד עם הילדים והוא ילך לבלות. האם יש לך רעיון או פתרון כיצד לשנות את הרגליו?
ד"ר אורן חסון
באג מעצבן
⌄
ליזי יקרה,
לצערי, אין לי דרך פשוטה. אם היית מגיעה לטיפול פרטני, יתכן שהיינו מוצאים דרך, במשך הזמן, כדי להשפיע, כי אם זה היה תהליך פשוט של לומר ולהסביר לו, היית כבר עושה זאת.במצב הנוכחי, זו באמת דילמה. אם בן זוגך אמפתי ונעים ו"שווה" בכל דבר אחר, תצטרכי לשאול את עצמך אם המחיר הזה שווה לך. אם כן, אז אולי כדאי לך לבדוק אם את יכולה להכיל את זה. מה עוד שיתכן שעם הזמן, כאשר הצרכים ישתנו ויהיה לכם ילד, הוא יתחיל לראות את הקשר שלכם אחרת. דברים כאלה קורים, גם אם לא תמיד.