טיפול זוגי: מה לעשות כשבן הזוג מסרב

תאריך פנייה: 26.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עצובה
בעלי... וכל המשפחה...
26.02.2012 • 01:33

שלום
ד"ר חסון.אני מרגישה במשבר נוראי, לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל לפרוש את חיי...אני דתיה (כיפה סרוגה), נשואה 13 שנים, אמא לחמישה ילדים.בעלי הוא האדם הכי רגזן שאי פעם פגשתי מעולם. בחיים לא חשבתי שישנם כאלה אנשים. הוא רגזן וכעסן ורוב היום צועק. כל זאת רק בבית.בחוץ הוא האדם הכי עדין ונעים בעולם. לא כי הוא מציג, אלא כי ככה הוא, ורק בבית הוא מרשה לעצמו להוציא הכל, ותמיד עליי ועל הילדים.אני עצמי, כשהגעתי לנישואים הייתי בחורה עם מיליון ביטחון עצמי. בשנים הראשונות לא ממש הושפעתי מהביקורת הבלתי נגמרת שלו, אבל כיום אני מרגישה כמו שבר כלי. אני עצבנית (מסכנים הילדים...) וחסרת כוחות ומוטיבציה לעשות כל דבר.בנוסף, גם הגישה החינוכית שלו נוראית, הוא כל הזמן משפיל את הילדים ומדביק עליהם סטיגמות שליליות, שאני פוחדת שיהיו בגדר של נבואה שמגשימה את עצמה.בעבר "זרקתי" אותו מהבית, והוא נשבע לי שהוא ילך לפסיכולוג. הוא לא הלך.מערכת היחסים בינינו נוראית, אין לי סבלנות אליו, אני מרגישה שהוא כאילו "מפקח" עליי, ומרגע שהוא מגיע הביתה נגמר היום מבחינתי.כשתראה אותנו בחוץ תחשוב שאנחנו חמודים מאד, ובאמת ישנם הרבה רגעים שנחמד לי איתו, אבל ישנם כבר יותר שלא...על יחסי אישות אין מה לדבר. אני לא נמשכת בכלל לאדם רגזן שכזה. איך הוא מסתדר? לא ממש מזיז לי...אני דואגת בעיקר לילדים, כי אני מרגישה שכבר אין לי את הכוחות לדאוג להם, כי גם אני נגמרת.הבן הבכור חסר ביטחון עצמי וחסר אחריות, הבת שלי לדעתי זקוקה כבר לטיפול פסיכולוגי (היא באופי שלו).אין לי עם מי להתייעץ. להורים שלי יש מספיק על הראש, ועם חברות אני לא אפתח את הנושא.לכאורה כשקוראים את המכתב בטח לא מבינים על מה אני מדברת בכלל, ברור שצריך להתגרש ממנו. אבל זה לא פשוט לי. אני יודעת שבסה"כ הוא אדם טוב וזה הבית שממנו הוא הגיע שבגללו הוא כזה, אבל כבר נמאס לי להמציא בשבילו תירוצים, ונמאס לי שהוא לא מספיק חזק וגברי כדי לקחת אחריות בידיים וללכת לטיפול. אי אפשר לדבר איתו בכלל, הוא פשוט לא מוכן לשמוע. למרות שהוא התחייב לזה בפניי.כואב לי. ואני לא מוצאת מוצא...

ד"ר אורן חסון
אדם טוב, משפיל ורגזן
27.02.2012 • 01:03

עצובה יקרה,
אני מבין את הקושי שלך, ובעיקר את זה שאת לבד במערכה. לכן, אם הוא לא הולך לטיפול לבד, כדאי שתלכו ביחד. אולי אפילו עדיף שתלכו ביחד, כי אני לא בטוח שהוא בכלל יציג את הבעיה הנכונה בפני המטפל. יש לכם בעיה זוגית, ואולי אפילו משפחתית, ואתם צריכים לטפל בה באופן מערכתי.ואם הוא יסרב בכל תוקף, לכי לבד. שזה אומר שהשיקולים שלך בטיפול יהיו לבחון מה את יכולה לעשות כדי לשנות משהו בזוגיות, אבל במקביל גם לבדוק ולבחון אפשרויות אחרות, שאינן בהכרח זוגיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083