טיפול זוגי: מאבק כוחות ויחסים
דינה
זוגיות וילדים
⌄
שלום
ד"ר חסון,אני בת 38 נשואה + 2 עם בעלי 13 שנים.מעבר לבעיות רגילות שיש לנו בזוגיות, מריבות ודברים כאלה יש ביננו המון אהבה או לפחות הייתה המון אהבה.הבעיה היא שבעלי רוצה עוד ילד ואני לא. אנחנו כל הזמן רבים על זה. אני פשוט לא מוכנה לעוד ילד!! בנוסף אני כבר מרגישה בגלל יחסו של בעלי אלי שאני כבר לא כ"כ אוהבת אותו, לא בא לי לשכב איתו, אני מרגישה שהוא לא מבין אותי, מדבר אלי לא יפה ואני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי אבל הדרך שלו להראות לי את זה קצת מוזרה.אני די שוקלת לפרק את החבילה אך חששותי רבים בעיקר לגבי מציאת זוגיות חדשה בגילי המתקדם + 2 ילדים.היינו בטיפול זוגי - לא ממש עזר.אני כל הזמן חושבת על פרידה שזה פשוט מטריד את מחשבותי, אני לא ישנה בלילות. האם יש לך עיצה בשבילי?
ד"ר אורן חסון
היחסים ביניכם
⌄
דינה יקרה,
לא כתבת כמה זמן או כמה פגישות הייתם בטיפול זוגי, וגם לא מדוע הפסקתם אותו כאשר שנשארתם עם הקונפליקט כשהיה. מבחינתו, כך או כך לא תביאי לו ילד, בין אם תישארו נשואים ובין אם תיפרדו. גם לו ייקח זמן להביא עוד ילד, אם תחליטו להיפרד. האם הוא רוצה חיים כאלה? עם שני ילדים למחצה (ואולי פחות), ועוד ילד כשיהיה מבוגר עוד יותר? - אני לא לגמרי בטוח. אני חושב שנכנסתם בעיקר לעניינים של מאבק כוחות, ובמאבק כוחות אז עד הסוף. ובזה היה צריך לטפל במסגרת הטיפול הזוגי שלכם - ביחסי הכוחות שלכם, וביכולת שלכם להקשיב זה לעמדתו של זה ולהבין אותה (שזה לא בהכרח אומר גם לקבל), ולא בשאלה אם ומתי עוד ילד. זה ייפתר מאליו אחר-כך. נסו לחזור ליעוץ הזוגי, או להתחיל חדש, ולעשות זאת נכון יותר. כלומר, לטפל ביחסים ביניכם. וגם - בין היתר, בשאלה מה קרה לאהבה שלך. אולי היא לא נעלמה, אלא שכך את מרגישה כל עוד אתם רבים הרבה, וכאשר כבר מזמן הפסיק להיות לך כיף בזוגיות שלכם.