טיפול זוגי לבד: מתי כדאי?

תאריך פנייה: 07.01.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלה
תסכול
07.01.2014 • 11:59

שלום.
אני לא יודעת כבר מה לעשות . אנחנו בתחילת שנות ה-30, ביחד 8 שנים , ללא ילדים. רבים על כל דבר בערך. אני מרגישה כאילו אני אימא שלו שצריכה לבדוק אם עשה את הדברים שביקשתי (אחרת לא יעשה כי לא הזכרתי לו מספיק או לא בזמן הנכון), שלא יבלגן את הבית (זה לא שהבית בסדר מופתי אבל שלחפות לא יתכסה לגמרי בבגדים שלו), כל הדברים החשובים הכרוכים בחיים יום יומיים הם עלי ואם אני בא להתייעץ על משהו שלא יודעת מה להחליט הוא אומר שאני לא יודעת לקבל החלטות. אה כן, ואני מקור להכל. הוא אומר שאני תמיד שלילית ( אני לא מסכימה), שכל מה שמעניין אותי זה שהוא יסדר (נמאס לי כבר ללכת אחריו ולסדר), אני תמיד בצמב רוח לא טוב וזה מייד מוריד את המצב רוח שלו, שמצב רוח שלו מתנהג בדיוק כמו מצב רוח שלי. הוא צורך עלי הרבה, צועק שידעתי עם מי התחתנתי ומה פתאום עכשיו אני באה בטעות . נותן להבין שאם לא טוב לי אני יכולה ללכת. אני הסברתי לו שאני מרגישה בודדה וחסר לי תשומת הלב שלו כי כל מה שמעניין אותו זה טלוויזיה, לישון וחברים. גם במיטה לא טוב לי - ניסיתי להסביר שמשעמים לי במיטה, אני עושה את מה שצריך לעשות מתוך ידיעה שצריך ולא מתוך רצון. ניסיתי להסביר לו לפני שנה ולא השתנה כלום וכשחזרתי על זה הוא צרח שפגעתי בו. הוא אומר שאי מתסכלת אותו וכו'. אם אני מביאה ביקורת למשהו חשוב(יותר נכון משתפת אותו במה שאני חושבת באמת על הנושא) אז הוא מייד טוען שאני רק מבאסת אותו כל הזמן . אני מרגישה שיהיה טוב רק אם אני אשתוק ואחייך כל הזמן אבל אני אתחרפן ככה. כבר כמה פעמים אמרתי לו שצריך ללכת לטיפול זוגי והוא מושך כל הזמן. מה לעשות? לשתוק וזהו?תודה

ד"ר אורן חסון
למה ללכת לטיפול זוגי לבד?
08.01.2014 • 19:02

אלה יקרה,
אני שאולי את צריכה לשאול את עצמך שתי שאלות הפוכות: האחת, והיא זו שאת שואלת: איך משפרים את מה שיש, כי מה שיש הוא מאד לא טוב? כי הרי רע לך במה שיש. השאלה השניה, שאותה לא שאלת, היא: אם כל כך רע, למה את עדיין שם? - וסביר מאד ששתי השאלות כרוכות זו בזו, גם אם אולי לא באופן שבו הן נראות על פניו.אם הוא לא רוצה ללכת לייעוץ זוגי, לכי לבדך. שם תוכלי, בקצב שלך, לשאול ולחפש תשובות על שתי השאלות גם יחד. לא בהכרח מתוך כוונה לצאת מהזוגיות הזו, אלא כדי להבין טוב יותר מה את רוצה, מה חסר לך, ואיך משיגים את זה, גם כאשר הוא לא משתתף בתהליך הזה איתך. זה אפשרי. בהחלט אפשרי. כי כשם שכל מה שהוא עושה משפיע עליך, ועל מצב הרוח שלך ועל התגובות ועל התלונות שלך, כך גם להפך. אם תלכי לתהליך שכזה לבדך, יש גם סיכוי שמתישהו גם הוא ירצה להצטרף אליו, ולו רק "כדי לומר את הצד שלו". כך או כך, אם יתברר שכל מה שאת עושה לא עוזר, תעלה השאלה ביתר שאת: מה את עושה שם, ואם זה כדאי לך, ומהו הדבר הנכון ביותר לך, בתנאים הללו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083