טיפול זוגי לבד: מה עושים?

תאריך פנייה: 14.04.2023 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מתוסכלת
שוני בין בני זוג ומרחק
14.04.2023 • 20:46

אני ובעלי נשואים ויש לו תינוקת בת שנתיים. אני ובעלי שונים בכלכך הרבה מובנים. סובלים מקשיי תקשורת, טינה וכעס על העבר שמשליך גם על הווה. אני מרגישה בדידות גדולה בקשר. לא רוצה לפרק את הזוגיות בעיקר כי יש ילדה אבל גם כי בתוך תוכי אוהבת את בן הזוג. מרגישה שכל פעם שמנסה קצת להתקרב אבל הוא מלא בכעס וטינה. מתעצבן עליי על כל שטות שאני עושה. אני יודעת שגם לי יש דפוסים שצריכה לשנות וצריכה להפגין כלפיו חום שמבקש לפעמים אבל זה קשה. גם לו יש מצב אישי מורכב ומתמודד עם דיכאון ומטופל. אני מסתוכלת מהיחסים בינינו וגם זה משליך על התא המשפחתי והטיפול שלו בילדה. אני לא יודעת איך לצאת מהמצב הזה. הוא לא פעיל בבית בכלל והכל נופל עליי. אחרי הלידה לפני שנתיים התחלנו טיפול זוגי למספר מפגשים עם מטפלת מקסימה. אבל לבעלי היה מאוד קשה לשבת שם ולשמוע ביקורת מצידי וגם אמירות של המטפלת היו לו קשות והרגיש מותקף ואז התמסמסו המפגשים והפסקנו. הוא מעשן מריחואנה וגם זה מאוד מאוד מפריע לי ומרגישה הרבה פעמים שזה התמכרות שלו והמרחב שלו לברוח מהצרות של היום יום. אני מיואשת, בודדה ובעיקר שואפת לשינוי.

מתוסכלת
שוני בין בני זוג ומרחק
15.04.2023 • 21:15

יש לנו תינוקת כמובן.. תיקון להודעה הקודמת

ד"ר אורן חסון
לקחת את העניינים לידייך?
15.04.2023 • 23:55

מתוסכלת יקרה,
אולי תופתעי מההצעה שלי, אבל אני מציע לך דווקא ללכת לטיפול בענייני הזוגיות שלך, אבל לבדך. הוא מטופל בעניינים שלו ומנסה להתמודד איתם. אני מניח שפה ושם הוא עוסק בטיפול בעניינים הזוגיים גם. את מאד מתוסכלת, וקשה לך להתמודד עם הרגשות המעורבים של אהבה, של הכעסים שלו. את אולי אפילו יודעת מה יכול להקל עליו, אבל קשה לך. ואגיד אפילו יותר מזה – קשה לך, כי את אנושית, וממש לא פשוט להתמודד עם זוגיות כשאת מרגישה שהיא לא הוגנת, ושהיא לא נותנת לך את מה שאת מצפה לקבל בה. אבל בדיוק לכן, יתכן שהצורך של שניכם כרגע הוא שגם את תלמדי להתמודד עם המצב, ואיתו,על מנת שהוא ייתן לך יותר. בכלים שיש לך להתמודד עם זה את לא מצליחה. בביקורת שאת מעבירה עליו את רק מרחיקה אותו ומכעיסה אותו – גם אם כאשר את לא עושה את זה את מרגישה שאת מוותרת, ולכן את לא יכולה. הדרך ללמוד לעשות דברים אחרת ממה שאת מרגישה היא מאד לא פשוטה, ולכן אני מציע את הטיפול. לא כי את לא בסדר, אלא כי זו דרך חדשה ללמוד לנהל קשר ולנהל אנשים שהיא מנוגדת לתחושות הטבעיות שיש לך.אתן לך משהו לקרוא. לכי לפיסקה"חיזוקים חיוביים" שבאתר שלי. זו שיחה ישנה שהיתה לי עם פונה כאן בפורום. התחילי דווקא מהשיחה השניה, וחזרי אחר כך לקרוא את כל השיחה שקדמה לה (שיחה ראשונה).העניין הוא שהעובדה שזה עבד כל כך מהר, כפי שמתארת הפונה שם, היא חד פעמית כמעט. מנסיוני עם מטופלים אני יודע שזה קשה, ושצריך סיוע והדרכה בדרך, אבל גם שזה עובד. בן זוגך שונה מן הסתם מבן זוגה, ואתם לא באותה נקודת זמן בדרככם. לכן אני חושב שאת צריכה ליווי, אבל אני חושב שזה אפשרי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083