גירושים מחבר: טיפים ופתרונות

תאריך פנייה: 13.04.2023 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אור
ידידים
13.04.2023 • 20:12

שלום.
אני רוצה לשאול לגבי חבר לעבודה חבר טוב ממש שאנחנו מדברים על הכל חוץ מעל היחסים שלנו עם בני זוגנו .שנינו נשואים ובטוב, ושנינו דתיים לייט מבחינת ההלכה אסור לדבר על הזוגיות שלך עם בן המין השני .. .לפני שנה האשימו אותנו שיש ביננו משהו וטענו שאם זה יתגלה כנכון יהיו לכך השלכות להמשך עבודתנו . כמובן שהכל הסתדר משום שמעולם לא היה ואין ביננו כלום
. אבל מאז אנחנו לא מצליחים לדבר ללא מריבה וכבר נמאס לי מזה ,בן זוג כבר יש לי אין לי סבלנות למריבות עם הבסטי כי אז הוא כבר לא בסטי .
אני חושבת שהקשר שלנו נהרס מכל מה שקרה בעבודה הלחץ הזה ,כל פעם שמדברים מפחדים מי ראה מי עבר לידנו .אם לא היינו עובדים יחד הייתי כבר מעיפה אותו מחיי .
מה אפשר לעשות ?

ד"ר אורן חסון
"גירושים" מחבר
14.04.2023 • 11:01

אור יקרה,
"גירושים" מחבר הם הרבה יותר קלים מגרושים מבעל. יתכן שהיה ביניכם משהו עם אינטימיות אישית, לא פיזית, שנהרס בגלל אנשים, בשל התערבותם בעניינים שלא שלהם (אם אלו היו קולגות בעבודה, ולא בני הזוג שלכם). יתכן גם שזה זלג איכשהו אל בני הזוג שלכם וצץ באופן מתגונן או מרחיק ביניכם, ואולי הציפיות ביניכם זה מזה בעקבות הלשונות הרעים השתנו עם הזמן כתוצאה מכך, מה שמעורר תגובות חריפות יותר, אולי לצורך הצבת גבולות ברורים יותר, או אולי מתוך תסכול. כך או כך, גם גירושים מחבר יכולים להיעשות בטוב, ונדמה לי שהדבר המעשי ביותר כדי לבצע אותם, בנתון שאתם גם עובדים ביחד, הוא להיות ענייניים, ולא להזכיר דברים שהיו ביניכם, או עניינים אישיים. אני יודע שזה קשה, ואולי קשה לך יותר מאשר לו. אולי גם ה"להרגיש קרוב" והחרדה שמא ייראו את זה בו זמנית, גורם לאי הבנות ולהצבת גבולות ולתיסכול. תצטרכו ללמוד לעשות את זה כמעט ללא הזדמנות לדבר על זה שזה מה שאתם צריכים לעשות. או שאחד מכם יחליף מקום עבודה. נראה לי שאלו שתי האפשרויות שלכם, והברירה אינה קלה. לא תמיד קל לעשות גירושים קלים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אור
"גירושים" מחבר
14.04.2023 • 14:54

אכן זה קשה .אני אסביר ..כבר ניסינו את זה .ניסינו לא לדבר על כלום חוץ מעל עבודה .כל הניסיונות דרך אגב הן מהצד שלי לא מהצד שלו ותמיד הוא מסרב ואחכ שאני מתעקשת הוא עושה לי פרצופים כל הזמן האוירה לא נעימה בעבודה ואנשים שמים לב לזה שקרה משהו כי הוא זועף כל הזמן .הדבר הזה מקשה עליי מאוד .מה גם שזה גורם לי לחזור אחורה כי הוא פתאום אחרי שעובר איזה שבוע זורק איזה הערה מצחיקה ושוב הכל זורם מחדש עד שנתקע באיזו מריבה .
אז אתה אומר פשוט לעזוב את העבודה ?
יש לי אופצייה לעבור למקום אחר תחת אותה עבודה רק שזה יהיה רחוק מהבית אבל אולי שווה לנסות .לי ממש קשה אני מרגישה שאני מנהלת 2 מערכות זוגיות שההבדל בינהן שאחת עם מין והשנייה ללא , וזה מוציא לי את המיץ כבר ..

ד"ר אורן חסון
הטרדה?
15.04.2023 • 23:53

אור יקרה,
לא לגמרי הבנתי את מה שכתבת, ואני מנחש. כתבת שאת מנסה לדבר רק על עבודה, אבל שזה חד צדדי. אני מבין מזה, או מנחש מזה, שהוא לא מסתפק בזה, ו'בודק את הדופק', וכאשר את שומרת מרחק הוא זועף. ואז משנה אווירה, לכאורה שוב הקירבה ביניכם מגיעה עד מתי? עד שאת שוב שומרת מרחק?את זה לא לגמרי הבנתי. אבל אם זה כך, מה שאת חווה זו הטרדה. העובדה שהיתה ביניכם קירבה כלשהי קודם לא מקנה לו 'זכות' לקבל את אותה הקירבה גם בהמשך, ואם את אומרת 'לא' כי לך זה לא מתאים, והוא ממשיך בכל זאת לשדר את הציפיות שלו למשהו אחר – זו הטרדה.אני לא בטוח שהבנתי אותך נכון, אני רק מעלה את האפשרות הזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083