טיפול זוגי: חשיפת רגשות ופחדים

תאריך פנייה: 10.04.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
דלית
האם רצון יכול להוביל להצלחה בזוגיות
10.04.2006 • 12:33

אפרט בקצרה,נשואים 6 שנים + 2 ילדים יחד 12 שנים.לפני חודשים תפסתי את בעלי שבגד בי, מס' פגישות עם מגע פיזי SMS וכל פלאי הטכנולוגיה.לאחר העימות החלטתי לא לפרק את החבילה וללכת ליעוץ זוגי אכן היינו במס' פגישות ובבית שוחחנו רבות עדיין מדברים.הבעיה העיקרית, תקשורת לקויה. בעלי נפתח ואמר שיש לו בעיה להתמודד איתי קשה לו להביע דברים שהוא רוצה לומר שתמיד היה לו את הפחד לחשוף את אשר על ליבו פן יפגע כי אני האדם הכי קרוב אליו.זה הגיע למצב שהוא אף פעם לא החמיא לי הוא לו פירגן הוא לא הביע רגשות כלפיי.חייתי עם זה בידיעה שקשה לו לבטא רגש, קיבלתי אותו כמו שהוא.אך המצב הלך והעיק עליו וכתוצאה מכך הלך ופרק את זה אצל בחורה בת 20 שלא הבינה על מה הוא מדבר.היום המצב הוא כזה הוא מאוד רוצה לטפל בבעיה שלו, שהוא יתחיל ללכת לטיפול אישי אצל פסיכולוג, נמשיך לשוחח בבית והיועצת הזוגית טוענת שנמשיך כך ללא יעוץ זוגי כי לשנינו יש רצון ואנחנו פותחים דברים בינינו בצורה טובה.האם זה נכון שאם יש לשנינו רצון להצליח ולשפר והוא מבחינתו נפתח והחליט לטפל בבעיה שלו, נצליח בכוחות עצמנו ללא יעוץ זוגי?תודה :-)

ד"ר אורן חסון
רצון תמיד עוזר, כשהוא קיים.
11.04.2006 • 00:53

דלית יקרה,
אני תמה מדוע אי אפשר לבצע את לימוד הבעת הרגש שלו ביחד איתך בטיפול הזוגי. כי הרי ההיפתחות שלו אמורה להיות איתך. להערכתי היה אפשר להמשיך בטיפול זוגי כאשר חלק מהפגישות הן בנפרד, אבל אולי יש משהו שאני לא יודע.ולגבי הפחד שלו לחשוף, כדי שלא לפגוע בך, השאלה שמתבקשת היא, כמובן, מה בדיוק הוא רוצה לחשוף. לו היה מדובר ברגש של אהבה אליך בלבד, הרי לא זה היה הנימוק. מדובר כנראה במצוקות שלו, וכנראה על רקע הזוגיות (אחרת לא היה צריך מישהי אחרת, וגם לא היה חושש לפגוע בך).על סמך הרמזים שאני קולט ממך, הייתי מעדיף להמשיך בטיפול זוגי, אבל, כאמור, אני יודע על זה מעט מאד, ואולי אני בכיוון הלא נכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דלית
רצון תמיד עוזר, כשהוא קיים.
11.04.2006 • 10:54

תיקון טעות הפחד שלו לא שאני יפגע אלא שהוא יפגע.הוא פחד לחשוף רגשות בפני שהוא לא יפגע.יש לו בעיה משפחתית מילדות הוריו התגרשו שהיה קטן הוא בן יחיד ואף פעם לא הביעו בפניו רגשות. יש המון משקעים, הוא טוען שיש לו המון חוסר בטחון איתי לכן היה קשה לו להפתח אליי.הוא צריך טיפול פסיכולוגי שיעזור לו להפתח ולדבר על מה שעל ליבו, הוא עכשיו עושה את זה איתי אך אני מפחדת שזה יפסק.האם כדי לחכות זמן מה שהוא יהיה במס' פגישות עם פסיכולוג ורק לאחר מכן להמשיך טיפול זוגי?שוב תודה.