גבולות ביחסים: טיפים מעשיים
אורית
לא מסמפטת את החם
⌄
אני ובעלי נשואים מזה כחמש שנים, משפחתי אוהבת אותו מאוד וגם משפחתו אוהבת אותי (בדרך כלל אבא שלו לא אוהב אף אחת אבל אותי למזלי כן).הוריו של בעלי גרושים ואביו נשוי בשנית.הבעייה שלי היא שחמי "נופל עלינו" בצורה שמפריע לי מאוד הוא מסוגל מהרגע להרגע להודיע שהוא ומשפחתו באים ומבקש שאכין לכבודו מטעמים שונים ואף אומר מה .אני לא תמיד יכולה בגלל שיש לנו ילדים קטנים, המצב הכלכלי לא תמיד מאפשר וגם אם כן לדעתי זו חוצפה ליפול עלינו.אם בעלי אומר לו שאנחנו עסוקים היום הוא מייד אומר "אנחנו באים למעט זמן" ומייד מחליט על שעה מסויימת ופוסל את דעתנו, אח"כ הם מגיעים ומתנחלים לפחות שלוש שעות.זה קורה המון הוא מזמין את עצמו לכל מקום ובקרוב גם אל הוריי בחג...אני מדברת עם בעלי ומסבירה לו שקשה לי לארח אותו כל פעם והדרישות שלו מוגזמות , הוא מצדיק אותי אך לא מסוגל להגיד לאביו לא, אני לא רוצה להגיד לו בעצמי כי אני חוששת שיתחילו מכאן הבעיות איתו ו/ואו עם בעלי כי מכל דבר קטן חמי נפגע ועושה את הצד השני "רע", אני גם פוחדת שאתחיל לדבר ולא יהיו לי מעצורים כי אני סוחבת את הסיפור המון זמן.אפילו משפחתו הקרובה יודעת שהוא לא מתחשב ורק דואג לעצמו , מעולם הוא לא הזמין אחים אליו וטרח והכין תמיד רק הצד השני והוא רק מנצל!!!איך לצאת מזה? אנא עזרו ליתודה אורית.
ד"ר אורן חסון
חם-קר-חם-קר, ולפעמים פושר
⌄
אורית יקרה,
עושה רושם שתצטרכו לשים גבולות. ן"תצטרכו" פרושו שהבן של אביו יצטרך לעשות את זה, גם על חשבון אמירה ישירה, שאולי תפגע ביחסים ביניהם. זה, כל עוד הוא מסכים איתך לחלוטין, ותוכלו לחזק זה את זו במטלה הלא קלה. אפשר לנסות ולעשות את זה בעדינות, ולהגדיר גבולות שלא ישברו את הכלים (כאשר אחד מהם, למשל, לא "להספיק" להכין את כל מה שהוא מבקש, ואחר זה להגיד מראש שאין סיכוי שתספיקו, ועוד אחר זה לומר שאתם נורא עמוסים כרגע, ושכדאי, או שאתם נאלצים לדחות את זה לפעם אחרת), ואם יגיעו מים עד נפש, לעשות את זה בתקיפות רבה יותר.