התחדשות בזוגיות: טיפים ופתרונות
קרנית
מה קורה לי?
⌄
אני נשואה 5 שנים. וסה"כ כ-10 שנים עם בעלי. בתחילת היחסים שלנו הכל היה נפלא, אהבתי אותו מאוד, רציתי את קרבתו, כל הזמן הייתי מחבקת אותו ומתקרבת אליו. במשך הזמן(לאחר לידת בני הראשון) התחלתי להתרחק ממנו. הוא כל הזמן מחבק או מנסה להתקרב ואני לא יוזמת שום מגע. (יש לי בן בן 5 ובן נוסף בן 4 חודשים).מערכת היחסים שלנו השתנתה, החיים לא מאפשים המון זמן איכות יחד. סה"כ אנחנו ביחסים טובים, אין מריבות קיצוניות. מאוד עסוקים בקיום שלנו בעבודה וגידול הילדים. מה שמפריע לי שאני לא מצליחה ליזום מגע, אני כמו סולדת ממנו. הוא זה שמתקרב ואפילו אז אני תמיד "דוחה" אותו.בעלי חשוב לי אבל אני לא יודעת מה גורם לי להרגיש כך. אני מרגישה שככל שהזמן עובר כך אני מתרחקת יותר (למרות ההתקרבות מצידו) ויהיה לי יותר קשה מיום ליום לשנות את המצב.לא יודעת מה גורם לי לא לחבק אותו או לנשק אותו (אני כבר לא מדברת על יחסי מין)יש לי מעין חומה!! אני מרגישה "קרה".חשוב לי לציין כי אני לא בן אדם שנוגע באנשים המון(מלבד הילדים שלי ששם אני לא מפסיקה) אבל תמיד היה לי רצון וחשק להתקרב ולחבק את בעלי.מה לעשות?
ד"ר אורן חסון
ליצור אפשרות "התחדשות"?
⌄
קרנית יקרה,
יכול להיות שכל מה שאתם צריכים הוא "התחדשות", כלומר, לצאת מהשיגרה ולאפשר לעצמכם וליחסים שלכם להתחדש. אלא שאני לא בטוח שאת מסוגלת להתרחק מהילדים לזמן מה (נגיד סופשבוע – בהנחה שאת גומלת את הבן הצעיר), או אפילו לערב חופשי לכם מדי פעם, לבילוי, ליצירת ריגושים משותפים, ולזמן אינטימיות שייבנה בהדרגה. אני לא בטוח שהוא יכול לצאת מהעבודה והדברים השוטפים שלו. וכשאתם לא עושים את זה, אתם שוקעים עוד ועוד בבנאליות, ותתקשו לצאת מזה. כאן אתם צריכים לעבוד על סדרי עדיפויות.אם כל זה לא יסייע, כדאי אולי להגיע לטיפול מיני כדי לקבל הדרכה טובה יותר איך לחדש את המיניות שלכם, והקירבה האינטימית.