טיפול זוגי בירושלים: איך לבחור יועץ
רגל אחת בחוץ
דקה לפניי שנגמר
⌄
ד"ר חסון שלום
!אני נשואה 3 שנים ואמא לשני בנים מקסימים בני שנה ושמונה חודשים, וחצי שנה.הנישואין שלי לאחרונה, אחרי המון עליות וירידות עלו על שרטון ואני ממש אובדת עצות! שתי בעיות עיקריות שגורמות לי לרצות לקום וללכת הן: בגידות שקרו לאורך הקשר שלנו, וחוסר היכולת שלו לשלוט בכעס ובעצבים שלו - עד לרמה של אלימות מילולית קשה במהלך ריבים.לפני כשנה היינו ביעוץ זוגי, שני המפגשים הראשונים היו מצויינים לדעתי, אך במפגש השלישי כאשר היועצת הטיחה בפני בעלי עובדות כואבות הוא פשוט החליט לקום ולהפסיק את הטיפול לחלוטין, כך שבעצם הטיפול לא הסתיים ולא עזר למערכת היחסים שלנו יותר מידי.לאחרונה, כיוון שאני מרגישה שקצו כל הקיצים, ישבתי עימו לשיחה שבה התניתי את המשך הקשר בדרישה שהוא יעבור טיפול בכעסים, טיפול שאותו אני מוכנה לעבור איתו יד ביד גם כטיפול זוגי אם הוא מעדיף. זה לא היה קל, אבל כשהוא באמת הבין שאני לא רואה עתיד משותף ללא עזרה חיצונית, הוא הסכים לטיפול זוגי שאת חלקו ניישם כל אחד בנפרד.כיוון שהקשר שלנו עבר כ"כ הרבה טלטלות בזמן הקשר שאנחנו ביחד, ובנוסף לכך, אני לא בטוחה שאני אוכל אי פעם לשכוח לו את הבגידות ולבטוח בו שוב, אני מאוד מתלבטת אם בכלל יש טעם לעבור את הליך הטיפול.מצד שני, ולמרות הכל אני לא יכולה להגיד שאני לא אוהבת אותו, ואני יודעת שיש לו גם המון תכונות חיוביות, ואני לא רוצה לוותר על הקשר מבלי לדעת שעשיתי (לפחות מבחינתי) את המקסימים כדי להציל את הקשר ואת המשפחה שלי.אני אשמח לשמוע את דעתך בנושא, וכמו כן, אשמח לדעת אם יש יועץ (העדפה לגבר) באיזור ירושלים שאתה יכול להמליץ לי עליו.תודה!
ד"ר אורן חסון
טיפול זוגי בירושלים
⌄
כמעט בחוץ יקרה,
לצערי, אני לא מכיר יועץ זוגי בירושלים. תצטרכי לחפש לבד. אבל חפשי מישהו שלא "יטיח" בו אמיתות קשות, אלא יבין מאיפה זה בא, ולא ישפוט אותו אלא יניע אותו למקום טוב יותר. אחרת, הוא רק יעלה בבעלך את תגובת הכעס, ואחריה הבריחה, כפי שקרה קודם. כפי שאת מבינה, לא מספיק להיות צודק, צריך גם להיות חכם (סליחה על הקלישאה).ורגע לפני שסוגרים את הדלת על הרגל, אני חושב שאת עושה נכון בבדיקה מחודשת. את מוכנה לעבור איתו תהליך של טיפול בכעסים שלו, ולכן נכון גם במקביל, לחשוב על הכעסים שלך. לא כי יש לך התקפות זעם, אלא כי גם את כועסת, ואין לך אמון בו (וכן, אני יודע שהכל מוצדק!). והפתרונות אצלך ואצלו דומים, כי אחרי הכל השליטה בהתפרצויות והשליטה בכעסים מגיעים שניהם דרך שליטה ברגשות. ואם בעלך יצליח בתהליך הזה להיות לא רק בעל חוב כלפיך אלא גם להרגיש אמפתיה כלפיך וכלפי הסבל שלך, ולהחזיק את עצמו, בגלל זה, כדי שלא לפגוע בך, אז גם האמון שלך בו יכול להתחדש. ובתנאי, כמובן, שהתהליך הזה אכן יהיה חיובי.
רגל אחת בחוץ
טיפול זוגי בירושלים
⌄
ד"ר חסון,תודה רבה על התגובה.