חוסר הבנה בזוגיות: ניתוח רגשי

תאריך פנייה: 26.09.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
רוני
שאלה חשובה נוספת
26.09.2012 • 21:26

שלום
ד"ר חסון,יש לי שאלה נוספת שמציקה לי,חוץ מהסיפור עליו סיפרתי לפני כמה שורות למטה ,העליתי בפני חבר שלי שאלה נוספת:בערב ראש השנה קבענו שחבר שלי יעשה איתי את ערב החג שמעולם לא עשינו יחד,והוא הגיע ועשינו יחד אבל אמו ואחותו כמעט ונשארו לבד והצעתי לו שנזמין אותן אליי אך הוא סירב והמציא כול מיני תירוצים כמו:אמא שלי לא תרצה,זה לא מתאים וכולי,תמיד זה היה ככה שהצעתי לו להזמין או שאנ יאזמין בעצמי..ועכשיו לפני סוכות הוא הזמין אותי אליו בערב החג והוריי ואחותי כנראה יהיו לבד אז הצעתי לו שלמה לא תאמר לאמא שלך להזמין אותם אליך לערב החג ,אז הוא אמר אמא שלי לא יכולה להיערך לכמות אנשים גבוהה משום שקשה לה בגלל הגב (אמא שלו לא בריאה כל כך) אז אמרתי לו אמא שלי תעזור ותבשל אז הוא אמר לא זה לא מתאים והתעצבן,ואז אמרתי ל ו מה אף פעם לא תרצה שהם הפגשו?! גם אחרי שנתחתן?! אז הוא אמר לא צריך לעשות סימפוזיון על זה בכל חג ,אמרתי לו שמתישהו הם יצטרכו להיפגש אז הוא אמר הם יפגשו אבל לא צריך לדבר על זה כל חג,אז אמרתי ל ולפעמים כן צריך לעשות חג ביחד אם אנחנו מתכוונים להתחתן כמו שכולם עושים ,אז הוא אמר אני לא מבין למה את מלחיצה אותי כל הזמן,נראה כאילו את מתכננת מהומות כל הזמן...בקיצור קשה לי איתו כבר בכל העיניין הזה,מה אפשר לעשות?אשמח לתשובתך כיצד לנהוג מולו בסיטואציות כאלו....בתודהוגמר חתימה טובה !

ד"ר אורן חסון
ניתוח לוגי מדוייק ומלא
28.09.2012 • 01:19

רוני יקרה,
אני לא יודע מה בדיוק מפריע לו, ואולי הוא גם לא משתף אותך בכל הסיבות שלו. מה שהוא כן רואה הוא שאת לא מקבלת את דעתו, ומתנגדת לה. הוא רואה שאת לא נותנת מקום לקושי שלו, גם אם את לא יודעת מהו, שמבחינתו זה אולי אומר לו שאת לא נותנת לו שיקול דעת גם כאשר הוא מתקשה להסביר לך משהו (נגיד, בשל המטענים הרגשיים ואולי נקודות תורפה וחולשה שלו או של משפחתו שהוא לא רוצה לדבר עליהם). הוא רוצה ממך אמפתיה, ואת צריכה הסבר לוגי, כי את חושבת אחרת.כאן, מדובר במשהו רגשי לגמרי, כנראה, שהוא לא רוצה לפתוח. לפעמים דברים כאלה גם יהיו לך, ולא תרצי לתת לו הסבר לוגי מלא, ואולי לפעמים לא תדעי, רק תרגישי שזה לא נכון. במצב כזה, גם את תרצי שיקבל את דעתך, גם אם את לא נותנת לו ניתוח לוגי מדוייק ומלא.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083