טיפול זוגי: איך להציע בלי לפגוע?

תאריך פנייה: 04.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירב
בעיה בזיקפה
04.01.2007 • 08:33

שלום
דר',לצערי, חבר שלי אינו מצליח להגיע לזקפה של ממש. הוא בן 27. גם כשהוא בשיא הריגוש, לא ממש עומד לו... האמת היא שמאז ומתמיד (אנחנו כבר 3 שנים יחד) זו הייתה בעיה, אבל עכשיו זה נהיה ממש גרוע, ואנחנו לא מצליחים להנות מיחסי מין...אני יודעת שמה שצריך זה טיפול, בינתיים לא דיברנו על הנושא.אני מאוד אוהבת אותו ויודעת שיכולים להיות לנו יחסי מין מצויינים, אך צריך לקבל עזרה.איך אוכל להעלות את זה בפניו מבלי לפגוע בו ? אני נורא חוששת שייעלב, יראה בזה עלבון, ואז אולי המצב רק יילך ויחמיר...מלבד זאת, מהכרותי איתו, אני חוששת שהוא לא ירצה ללכת לטיפול...אנא דר' אמור לי, איך לפנות אליו מבלי שיפגע ואיך לשכנע אותו לשתף פעולה ?

ד"ר אורן חסון
איך להציע לו טיפול מבלי שייפגע?
05.01.2007 • 19:26

מירב יקרה,
אני מבין את מצבך, ואת הרגישות שלו. אבל בשל החשש שלו ובשל המבוכה שלו לחשוף חולשה, ולהבליט אותה כדבר המרכזי ביניכם בחודשים הקרובים, הוא יעדיף לדחוק את זה.אני חושש שאת צריכה לפנות אליו, אבל נסי לעשות את זה ברגע טוב. לא מתוך טענות, אלא מתוך רצון להיות איתו ביחד, ומתוך נכונות לשפר את הזוגיות שלכם. שלא ירגיש שגם הזוגיות שלכם מאויימת בתהליך. הוא עדיין ייפגע, אבל אולי יועיל אם תתני לו חופש מסויים להחליט מתי זה מתאים לו, ולשאול אותו אם הוא רוצה למצוא מטפל מיני לבד (חפשו באתר של איט"ם), או שאת תמצאי עבורכם מטפל מיני (זה בסדר שתגידי "עבורכם", גם אם הוא יעדיף להתחיל בתהליך לבד).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083