טיפול זוגי: איך להעלות נושאים רגישים
נועה
נישואין, זוגיות והורות טובה
⌄
אני ובעלי נשואים 7 חודשים. אנו בני 32. ביחד כארבע שנים.ההחלטה להנשא היתה כרוכה בלבטים וקשיים בגלל עליות ומורדות בקשר, מצידו וגם מצידי.אנו מתאימים מהמון בחינות ואני אוהבת בו הרבה דברים. יש לו הרבה מעלות.יחד עם זאת, אני מרגישה שיש תקופות שבהם אני הרבה פחות נמשכת אליו. זה נובע מהשמנה שלו/חוסר טיפול בעצמו, וגם בגלל תקופות לחוצות בעבודה ובחיים, שמשפיעות עליו לרעה. הוא נהיה לא נעים/מבואס/מדוכדך בצורה קשה וזה מוריד לי ממנו.אלה לא דברים חדשים אבל זה כל הזמן יוצר ביננו חיכוכים כי קשה לי לקבל את זה. אני רוצה צחוק והנאה בבית ואני רוצה להמשך אליו. כאשר אין את זה אני נכנסת לבאסה בעצמי ולתהיות ועצבים על חיי.אני לא יודעת אם אני מגזימה ,כי מאידך בתקופות לא לחוצות וכאשר הוא משקיע בעצמו אנו בסדר גמור.אנו שוקלים להתחיל לבנות את החיים. ילדים וכו'. אני חוששת בגלל הנ"ל.מאידך אני יודעת שהוא בחור מעולה ומי אמר ש"אשיג" יותר טוב ממנו ושירצה אותי גם כן.השעון הביולוגי שלי דוחק להכנס להריון וכמובן שהמשפחה לוחצת.אציין שאנו הולכים לשיחות לבד וביחד כדי לשפר את התקשורת וההבנה ביננו וזה עוזר חלקית. לגבי הנושא הנ"ל לא העליתי את העניין. אבל כן ציינתי בפניו שזה מפריע לי שהוא לא מטפל בעצמו והוא לקח את זה לתשומת ליבו ואני יודעת שהוא יעשה מה שהוא יכול בעניין. הוא בחור שאפשר לומר לו דברים ושאפשר לסמוך עליו.מה דעתך ? האם "לחכות" שישתפר המצב ביננו? האם להפרד? מה אתה ממליץ לי לעשות ? בינתיים אני חיה לא בשמחה ובהרגשה של התפשרות. מאידך,,גם אם אהיה רווקה אני סוג של אתפשר ,לא? על כך שלא אהיה אמא או שלא יהיה אב לילדיי, או לפחות שיש סיכון כזה..ומזווית נוספת, לא הייתי רוצה להביא ילד לעולם לזוגיות לא טובה. אני לא חושבת שזה מה שילד צריך לחוות.תודהנועה
נועה
⌄
רוצה לציין שבשנים האחרונות מרגישה שבאופן כללי רמת החשק המיני שלי זה לא מה שהיה לפני עשר שנים. קשה לי להתרגש מדברים באופן כללי,ולא רק לגבי סקס.מרגישה כאילו חוויתי הרבה בחיים ואפילו טיול למקום חדש לא כ"כ מרגש אותי. נראה לי כמו "סתם עוד טיול".מה זה אומר? ? זה נשמע הגיוני?? נשמע כמו דכאון ? ? מה זה?
ד"ר אורן חסון
לקבל החלטות בלי לחץ?
⌄
נועה יקרה,
אני מבין שאתם בטיפול, ושיש לך שם הזדמנויות להעלות את הנושא הזה גם בשיחות בנפרד. עשי זאת, והיי סבלנית. אבל העלי את הנושא הזה שם. אחרי הכל, המטפל/ת שלכם מכיר/ה אתכם הרבה יותר טוב ממני. וגם: קראי בבקשה את השיחה שמתחתייך, עם מורי.
טל
⌄
צרי קשר
dindinforall@gmail.com