טיפול דינמי: התמודדות עם רגשות בקשר

תאריך פנייה: 24.04.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תקוה
טיפול פסיכולוגי
24.04.2012 • 05:13

שלום
אני בת 35 וכבר הרבה זמן לא היתה לי מערכת יחסים משמעותית עם גבר.פניתי לטיפול פסיכולוגי למטפל מומלץ ומנוסה לפני כשנתיים בגלל שאני רוצה להצליח להגיע לזוגיות. הטיפול איטי אבל אני מרגישה שם טוב וסומכת על המטפל שלי. לאחרונה התפתחו בי רגשות חזקים כלפיו, וזה מאוד מפריע לי. אני צריכה את הטיפול כמקום שיעזור לי להתמודד עם מה שקורה לי בחיים ולא כמקום שמפריע לי בחיים. שיתפתי אותו בעניין והוא מאוד אמפתי ואני סומכת עליו, אבל עדיין זה מאוד מפריע לי. קשה לי לדבר איתו על זה , אני יודעת שזה שלב שקורה בטיפול, אבל זה פשוט השתלט עלי, אני חושבת עליו ומפנטזת עליו והוא הפך להיות הבעיה שלי במקום הפתרון.האם כדאי להפסיק את הטיפול? זה ממש מעסיק אותי כל הזמן,קשה לי ללכת אליו. הטיפול היה בשבילי מפלט ועכשיו הפך לקושי. אשמח לעצתךתודה

ד"ר אורן חסון
קשר רגשי בטיפול דינמי
24.04.2012 • 14:31

תקוה יקרה,
עשית נכון בכך ששיתפת אותו. מה שאת מרגישה כלפיו הוא חלק מהתהליך הנפשי שמקובל ומתרחש אצל מטופלים בטיפולים לפי הפסיכולוגיה הדינמית המאד מקובלת בארץ. אתם אמורים להתגבר על כך ולהמשיך הלאה. אלא שתהליכים דינמיים גם יכולים להיות ממושכים, ומה שמקובל בתהליך הדינמי הוא אולי איטי מדי בשבילך (נגיד, בשל הצרכים שלך ובשל גילך). דברי איתו גם על זה, ושאלי אותו על הערכתו של משך התהליך, בנתון שזה מה שקרה לך. אולי כדאי שתחליטי לפי זה אם להמשיך איתו או לא. אני מניח גם שהוא ירצה שאם תפסיקו שיהיה תהליך כלשהו של פרידה. אבל כמו בכל מערכת יחסים, את צריכה להחליט אם להיפרד בתהליך איטי ולתת לזה למות מות נשיקה, בהתחשב בזמן הנדרש לזה, או לחתוך כדי להמשיך הלאה (גם אם לאחר תהליך פרידה קצר), מה שאומר שאולי תזדקקי לטיפול חדש גם כדי לעזור לך להתגבר על זה מהר יחסית, ובמקביל ליצירת קשרים חדשים. ואז בחרי בטיפול שבו האפשרות של התאהבות במטפל לא תהיה משמעותית, בין אם כי שיטת הטיפול אחרת ובין אם כי יהיה מדובר באשה, כרצונך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083