יחסים חדשים: מה לעשות?

תאריך פנייה: 24.04.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מיכלית
הערצה במקום אהבה
24.04.2012 • 13:20

יש לי חבר כבר חודש.מקסים ממש.באמת,לא מהעולם הזה.אם אני אבקש את הירח כי סתם ככה בא לי הוא ישיג לי אותו. וזאת בדיוק גם הבעיה..הוא בן 20 (אני בת 19) וזה הקשר הראשון שאי פעם היה לו..אני כבר חוויתי קשרים בעבר ותמיד יצאתי עם מבוגרים ממני בני 26,27,28 ..זו פעם ראשונה שאני יוצאת עם בן גילי והשינוי ניכר..הוא מתייחס אליי כמו מלכה פשוטו כמשמעו,כמו דמות לא אנושית נערצת..על כל מילה שאני אומרת הוא אומר "אמן" ,הוא כל הזמן יורד על עצמו שהוא אדיוט ושאני הצלתי אותו מהעולם הקשה הזה והוא לא רוצה לעזוב אותי לעולם..אם אני חולקת איתו משהו שקשה לי הוא רק מגיב ב "את הכי מדהימה בעולם ותצליחי" אם אני אומרת לו שאני רוצה משהו סתם כדי לדבר על זה הוא ישר מביא לי.אם אני חולקת איתו קשיים שלי הוא ישר אומר שאני מושלמת ושאין לי אף קושי.ואני לא מרגישה בזוגיות..אני מרגישה שליטה והוא הנשלט וזה לא נעים ולא נוח לי ככה..ניסיתי לדבר איתו מליון ואחת פעם על זה..והוא רק אומר "כל דבר שתרצי אני אעשה" ולא מבין את העקרון של הדברים..אני גם חוששת שאולי זו הסיבה היחידה שאני נשארת איתו..הכיף שבהערצה שלו כלפיי ..כי זה כל מה שאני קולטת ממנו. מה שאני רק יודעת זה שנעים לי איתו,יש לי איתו בטחון שהוא אוהב אותי נורא ומצחיק לי איתו.אני לא יודעת אם אני אוהבת אותו בכלל כי אני לא יודעת מה הוא חושב ומה דעתו כי כל דבר שאני חושבת הוא ישר משנה את הדיעה וחושב כמוני..לא יודעת מה הוא אוהב..כי כשאני אומרת שאני רוצה משהו הוא ישר אומר שזה גם מה שהוא אוהב..הוא מבטל את כל העיסוקים שלו כדי להיות איתי כל שנייה פנויה וכ"ו.מצד אחד זה נורא נעים ונותן בטחון,מצד שני..זאת לא זוגיותהאם זה משהו שיעבור בהמשך כשתרד לו ההתלהבות? אם כן,מתי? לא יודעת אם אוכל לחכות כמה שנים ואז לגלות בסוף שאני בכלל לא אוהבת אותו כי דיעותינו שונות ואין לי איתו חיבור בכלל..

ד"ר אורן חסון
ללכת עד הסוף
24.04.2012 • 14:32

מיכלית יקרה,
אתם מכירים רק חודש, וסביר מאד להניח שזה יעבור לו עם הזמן. אלא שיתכן שזה ייקח שנה-שנתיים (אולי פחות ואולי יותר). ונדמה לי שעד אז כבר תחליטי אם את מאוהבת בו או לא. ובכל מקרה, בין אם תחליטי להיפרד ממנו עכשיו, ובין אם תחליטי להישאר איתו לנצח, שניכם תלמדו מזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיכלית
תגובה ללכת עד הסוף
25.04.2012 • 02:42

אין אפשרות לעשות משהו כדי לקצר את התהליך?אני רוצה שזה יעבור לו כמה שיותר מהר.. אם המצב יימשך ככה שנה אני לא אדע אם אני מאוהבת בו או לא..כי אני לא אדע מי הוא ומה הוא ואני לא רוצה להפרד ממנו עם תחושת החמצה ותהייה "מה היה אם..."

ד"ר אורן חסון
בנייה של יחסים וזוגיות
27.04.2012 • 13:37

מיכלית יקרה,
הוא בחור צעיר, אין לו מספיק נסיון ביחסים עם בחורות, ומן הסתם בודאי לא עם מישהי שמאד מוצאת חן בעיניו. הוא עושה את מה שהתחושות שלו אומרות לו לעשות, ותחושות ורגשות משתנים בדרך כלל לאט. אם תנסי או אם הוא ינסה לעשות את זה בבת אחת, זה גם עלול להשפיע רגשית באופן בלתי צפוי, ואולי באופן שלא יתאים למה שאת רוצה. הוא צריך להניע את הרגליו ותגובותיו והרגשותיו כדי לשנות אותם דרך בטחון בדרכו באופן איטי, גם אם זה לא מתאים לך. ומנסיון שלי, יתכן שכאשר הוא יעשה זאת, השינוי הזה אולי כבר לא יתאים לך, כי פתאום הוא ייראה לך מאד אנוכי ולא מתחשב, בניגוד למה ש"הבטיח" לך, לכאורה, ללא מילים, בתחילת הקשר. ואולי אפילו תבואי אלי בטענות על כך שהבטחתי לך שנה, וזה קרה כבר אחרי חודשיים.נסי לתת לו בטחון שאת רוצה בו, ובעיקר מעריכה אותו מאד, ושמאד נעים לך איתו, ושאת נמשכת אליו. אבל אל תפחדי ואל תשכחי לומר לו גם שאת מעריכה מאד את הקשב שלו אליך ולצרכים שלו, ושזה לא דבר טריוויאלי, כי אחרת את עלולה לאבד את זה בהמשך. כווני אותו באופן זה לשיווי המשקל הנכון.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083