שינויים בתפיסה וריחוק בזוגיות
טלי
עלבון קשה.
⌄
שלום.
אני נשואה מעל 20 שנים.לי ולבעלי בת ובן בוגרים.אנחנו בני 46.בעלי במשך הרבה שנים שמן והיה מוזנח בלבושו.אני למרות שעליתי וירדתי במשקל,השתדלתי לשמור על הופעה.אני נחשבת לאישה נשית ונאה מאוד.יש לציין שבעלי נמשך אלי תמיד,גם היום.לאחרונה התחיל דיאטה קשה ורזה,קנה בגדים והתחיל לטפח עצמו.מאז שירד במשקל התחיל לראות את כולם כשמנים ומגעילים ולפני כמה ימים העיר לי פתאום בצורה ממש פוגעת ששמנתי מאוד,למרות שההפך קרה(אני מידה 40),שזה לא יפה,שזה מכער אותי ועוד הערות שאני מתביישת לכתוב.בכיתי ונפגעתי ומאז איני מסוגלת לראותו.יש לציין שאני עוזרת לו בתזונה,מכינה לו סלטים וכו'.השתן ממש עלה לו לראש וזה לא חדש אצלו.למרות שאני אישה שלא מתביישת בעצמה בכלל,זה העלה אצלי חששות בקשר להתבגרות לצד אדם כזה,זה ממש מכוער בעיני.זה גם מזכיר לי שכשאני חולה,בעלי לעולם לא מציע עזרה או כוס תה.וגם את העובדה שבאוטו שלו רק הוא נוסע וברכב שלי גם הילדים חולקים.משהו אנוכי ונרקסיסטי בעיני.הייתי שמחה לשמוע את דעתך.תודה.
ד"ר אורן חסון
שינויים מהפכניים
⌄
טלי יקרה,
לפעמים אנשים עוברים שינויים מהפכניים ומשמעותיים בתפיסת העולם שלהם ובתפיסתם את עצמך. כשזה קורה (למשל, חזרה בתשובה, או אמונה בדרך חדשה, או דרך טיפול שהשפיעה עליהם חזק), הם רוצים לשתף אחרים, ולא פעם רואים את העולם בראייה חדשה לגמרי, ולא פעם גם מבטלים דרכים אחרות, ולו רק כי השינוי הזה הופך אז להיות מוערך יותר בעיני אחרים, לדעתם לפחות. כנראה שזה אחד הדברים שעוברים על בעלך. האם כתוצאה מכך הוא גם מרגיש שהוא מתרחק ממך, וחושב על אפשרויות אחרות "שיתאימו לו יותר"? – לא יודע. אבל זה לא בלתי אפשרי. לדעתי – חשוב שתלכו ליעוץ זוגי. הריחוק הזה ביניכם, שמתבטא בבוטות שלו כלפיך, עלול לגרום לפרוד ביניכם עוד קצת. חשוב שתלכו מוקדם יותר ליעוץ לשמור על הזוגיות. נסחי לעצמך היטב את הסיבות באופן שאת חושבת שישפיע עליו ושיסכים, כצורך יותר מאשר כביקורת.