טיפול בתקשורת תוקפנית בזוגיות

תאריך פנייה: 04.09.2018 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אופק
נקודה קשה מאד
04.09.2018 • 15:40

סליחה,סליחה ילדים שלי.אבל אולי הגיע לקבל החלטה.שלום ד"ר אורן חסון,משתפת אותך , נשואה 7 שנים עם שניים קטנים פלוס הריון נוכחי.אני ובעלי ידענו עליות ומורדות . המורדות היו קשות עם אלימות מילולית ונפשית נמוכה ועם הזמן עלתה.נכנסנו הלריון כי עלינו על גל ורצינו להתקדם ואז הוא חצה שוב קו שחור של מילים ואמירות קשות.הגוף שלי נכנס לחרדה לב דופק מהר וידיים מזיעות.הוא תוקפני שהוא רב והמילים..........זרק עליי סקוטצ' של כלים כי אמרתי לו סתום תפה ושיעשה כלים וזה לאחר שאמר לי הנה הדלת עופי מפה כאילו בלבוסט של מישהי.מאיים עליי במריבות לא לגעת באוטו,אמר שיגרום לילדים לשנוא אותימאיים שלא יקח אותם לגן ומבריז וכל זה במריבה האחרונה.התקשרתי לאימו והוא אצלה בבית פעם 1 מיום שישי עד היום.אתמול נפגשנו עם ההורים,,,,,שיהיו ערבים שזה יגמר כנראה....האמירות שלו כלפיי,,,,,המילים...הסילופים.....השקרים עלי.....הבנתי שככה הוא רואה את המציאות......ואין במה להילחם עד אמרתי זהו אני לא רוצה טיפול אלא להתגרש.אני שבורה...............אני בהריון וזה לא מה שאני אמורה לחוות...מרגישה שהגירושים יגיעו בשלב מסויים.......שוחחנו על טיפוך אל ככל שדיבר הבנתי כמה לא אוכל לחיות איתו....,הוא בעל אינטלגנציה רגשית נמוכההההההה ולא מכיר בטעויות שלו ולוקח אחריות.

ד"ר אורן חסון
סוג של לקיחת אחריות
05.09.2018 • 10:45

אופק יקרה,
אני מבין ממכתבך שלא לקחתם אחריות עד כה כדי לטפל בקשיי התקשורת והתוקפנות שביניכם. זה משהו שהייתם צריכים לעשות מזמן. יתכן שזה מאוחר מדי עכשיו. כמו שזה נראה לי זה מה שאת חושבת. וכמו שזה נראה לי את רוצה לקבל ממני אישור ותמיכה. לצערי, אני יכול להבין את הקושי שלך ואת המצוקה ואת הייאוש. אני לא יכול לדעת אם זו תנודה רגעית אצלך, או אם זה מצב מתמשך. האם את רואה בו גם דברים חיוביים? האם הם מספיק חשובים כדי לנסות ולבחון עוד אפשרויות? – אלה הם דברים שאני לא יכול לדעת, ולכן מתקשה להשיב לך בדיוק את מה שאת רוצה. אני אבל יכול להבין שאם את במצוקה שכזו, אולי כדאי שתלכי לבדך לטיפול, כדי ללמוד איך להתמודד עם הקשיים האלה, מצידו כלפיך מצד אחד, ועם הקשיים הפנימיים שלך לכל פיתרון אפשרי, מצד שני. גם זה סוג של לקיחת אחריות, ויוזמה להמשיך ולפעול באופן מושכל וחכם, ולא רק להיגרר אחרי הפעולות שלו ו/או סערת הרגשות שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אופק
סוג של לקיחת אחריות
16.09.2018 • 18:19

שלום
שובהורינו דוחיפ ללכת לטיפוללא מאמינה בטיפול אלא אבחנה דרכינו לאן ואם יש לאןהוא לא תוכל לגרום לו לראות בי את הטוב........אחריי המילים שלו עליי עדיף לו בלעדיי ועם אשה שיחשוב עליה טובאני לבד עם הילדים ובהריון ופעם 1 לא שאל לשלומייש לי שעות של קושי רגשי של פירוק .........משפחתי......מתחילה להבין את הכאבושעות של נחת וזכייה בעצמי ובאישה הטובה והיפה שבי וביכולות שלי ......ובשמחה שאני מקרינה לילדיי ......כמובן שקשה להם בני חמש ושלושואני אומרת להם שאבא עוזר לסבתא בבית וישן שם לבנתיים וכמובן דוחפת שיקח אותם ולא יעלם ולו לשניה.מרגישה ששנינו לא רוצים כבר נהיה נתק קשה מאדאז מה הקשר טיפול .?

ד"ר אורן חסון
כדי לדעת
20.09.2018 • 00:20

אופק יקרה,
טיפול הוא מן הסתם תהליך, שבו אתם אמורים לנסות לשנות משהו, אחד או רבים, שאיש מקצוע יעזור להדריך אתכם בשינוי הזה, ולראות אם זה עובד. תוך כדי כך נוצרת הכרות בין המטפל לביניכם, והבנה טובה יותר של האישיות ושל הצרכים שלכם.אבל את לא מאמינה בטיפול את אומרת. ואני שואל את עצמי למה את מאמינה יותר באבחנה שתקבלי ממני לאחר כמה משפטים שאת כותבת לי. קצת קשה לי להבין למה זה יותר מהימן.למען האמת, דווקא כתבתי לך את האבחנה שאני יכול לתת לך במסגרת הזו, ומה אני חושב שכדאי לכם לעשות, אלא שזה לא מתאים לך. אני חושב שאולי גם קצת ראיתי את זה במכתב הראשון שלך, ואז כתבתי לך "כמו שזה נראה לי את רוצה לקבל ממני אישור ותמיכה." כלומר, את רוצה אבחנה שתתאים לך. כאדם אחראי ומקצועי, אני לא יכול לעשות את זה על סמך מכתב אחד. בדיוק בגלל מה שכתבתי לך כבר בתגובתי הראשונה "אני לא יכול לדעת אם זו תנודה רגעית אצלך או זה מצב מתמשך". אני גם לא יכול לדעת אם הוא לגמרי מאמין במה שאמר להורייך, או שאולי הוא מנסה לפגוע בך דרכם, או שהוא מנסה להעביר אותם לצד שלו גם כשהוא מודע לזה שהוא מקצין ומשקר, כי לדעתו איכשהו זה כדאי לו. זה לא טוב כשלעצמו, אין ספק בזה, אבל זה לא אומר שהוא באמת מאמין בזה. וגם אצלו זה יכול להיות תנודה רגעית. לכן, לדעתי, כאנשים אחראים הייתם צריכים ללכת לטיפול מזמן. יתכן שזה מאוחר מדי עכשיו, ואז אין לי הרבה מה לומר לך אם כך את מעריכה, ואת צריכה להחליט לבד. אלו לא החלטות שאיש מקצוע רציני יוכל להכריע בהן על סמך מכתב.את כותבת "מרגישה ששנינו לא רוצים כבר נהיה נתק קשה מאד – אז מה הקשר טיפול?" ואני חושב שאם את לא משוכנעת בכל מאת האחוזים ששניכם לא רוצים (ונדמה לי שאת בעיקר מתייחסת אליו, כי אולי את קצת כן רוצה ולא מאמינה שהוא רוצה), אז שווה לבדוק את זה, ולכן טיפול יכול להועיל כדי לדעת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083