קשר קרוב: מה לעשות כשאין מענה?
אלינור
נעלם לפתע
⌄
שלום,
רציתי להתייעץ בנוגע לבחור עמו אני יוצאת. אנו מעל גיל 40. זוגיות שנייה.אנו נפגשים פעם בחודש בערך בגלל עבודה, ילדים וכו'. בפעם האחרונה נפגשנו לזמן קצר בלבד בטרם טס לענייני עבודה. הפגישה היתה קצרה אך מאוד חמה, קרובה ונעימה. קבענו שכשישוב נקבע להיפגש. לאחר כמה ימים ראיתי שהוא מחק אותי מהוואטסאפ בלי להגיד מילה.מה זה התופעה הזו של להיעלם פתאום? מדוע? מה כדאי לעשות?תודה רבה,אלינור
ד"ר אורן חסון
קשר קרוב
⌄
אלינור יקרה,
מאז חלפו כמה ימים, ואולי כבר הקשר נוצר מחדש. אבל גם אולי לא.אני חושב שבתנאים האלה, שאתם נפגשים כבר כמה זמן, מותר לך לנסות לטלפן אליו, ולבדוק איתו מה קורה. יתכן שקרה משהו שאינו בשליטתו, בין אם זה כי הטלפון שלו טבע באמבטיה או נדרס, ובין אם זה כי קרה לו משהו, והוא באישפוז, או לבן משפחה קרוב שלו ואין לו ראש לשום דבר אחר כרגע. אבל יתכנו גם הרבה מאד אפשרויות אחרות, בין אם כי הוא בכל זאת נשוי ואשתו גילתה את הסיפור איתך, או שהוא החליט לוותר על הקשר מסיבה כלשהי כי (ואולי בלי כי) הוא התאהב במישהי אחרת ובאופן בלתי מנומס לחלוטין החליט שהוא לא רוצה להתעמת איתך. אלה הם רק כמה מהתסריטים האפשריים, ויש עוד הרבה, ומכל אחד מהם אפשר ליצור סרט באורך מלא. אני אמנם יכול לתאר לעצמי שמתוכם את שמה דגש גדול יותר על תסריט אחד או שניים, ואולי יש לך עוד כמה משלך, אבל בדיוק לכן אי אפשר לדעת. מותר לך לטלפן ולשאול. בתרחישים מסויימים זה אפילו צפוי ומתבקש שתעשי זאת, כחובתך כמי שיש לה קשר קרוב איתו.