גירושין: תכנון ויוזמה

תאריך פנייה: 22.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אפרת
מיואשת
22.10.2011 • 14:43

שלום,
אני בת 34 נשואה 15 שנה ויש לי 4 ילדים יש לי בעיה שכבר אני לא יודעת איך להיתמודד איתה בעלי קודם כל אבא ,ובעל טוב אבל יש לו בעיה הוא מישתכרכל שבת חוזר מבית הכנסת כבר שיכור נרדם לנו על שולחן השבת מדבר לו יפה ,אי אפשר ללכת איתו לאירוע,או לבלות עם חברים,פשוט כל היזדמנות הוא שותה ומגיע למצב שצריך פשוט לסחוב אותו , חג זה לא חג ,שבת זה לא שבת די נמאס לי אני רואה גם את הבן שלי הגדול הוא בן 13 לא נעים לו שאבא שלו מיתנהג ככה הוא גם מדבר לא יפה לבן שלי הוא קורא לו דבה מטומטם מפגר ,וכל הזמן יש לנו מריבות בצעקות אני לא יכולה כבר לחיות ככה אני נגעלתי כבר ממנו אנחנו כבר כמעט לא מקיימים יחסי מין נדיר שיהיה פעם בחודש אבל עכשין אני בכלל לא יכולה להיסתכל עליו אני ניגעלת מההיתנהגות שלו ממנו אני לא יודעת מה לעשות דיברתי איתו כבר מיליון פעם, הוא אומר שאני לא יחליט בשבילו מה לעשות זה כבר 15 שנה ככה ,אני בדילמה בכל זאת יש לנו 4 ילדים הקטן רק בן שנתיים זה לא כייף לחיות כך דיברתי איתו על גירושים אבל הוא לא מוכן לשמוע על כך הוא אומר שאני ישאיר את הילדים ושאני ילך דייי אין לי כח מה אני יעשה תעזור לי בבקשה תודה.

ד"ר אורן חסון
צעדים לפרוק או לשמירה. ולקחת אחריות
24.10.2011 • 00:16

אפרת יקרה,
ראי, אם הוא יקבל זימון לדיון על גרושים, ולא רק איומים, הוא ללא ספק יגיב אחרת. אבל את זה את צריכה לעשות רק כאשר את באמת מוכנה לכך, שזה אומר גם להכין את הקרקע, לדעת לאן את הולכת, ולהכין גם את ה"איך" בצורה הטובה ביותר, עוד לפני שאת מדברת איתו על זה. לא כדי לסחוט אותו, אלא כדי לדעת איך להתמודד נכון, לדעת שאין לך סיבות לפחד כשאת יודעת מה עומד לקרות בכל צעד, ולדעת לעשות את מה שהכי טוב עבור הילדים תוך כדי התהליך.אם את רוצה, לכי צעד קודם, ופעלי ליצירת יעוץ זוגי, כדי לראות אם אפשר לשפר את מה שיש, לפני שאת מוותרת עליו. כך או כך, את צריכה לקחת יוזמה ואחריות, כי עד היום היית פסיבית מדי. אולי לא לגמרי פסיבית, אבל לא מספיק אקטיבית. הראייה היא שעד היום זה לא עבד. קחי אחריות, אפרת. את רוצה משהו יותר טוב עבורך ועבור הילדים, ואולי גם אפילו עבורו? – התחילי לתכנן איך, וליזום ביצוע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083