טיפול בקינאה: מה עושים?
טל
קנאה ופרנויה
⌄
שלום
!לפני כ9 חודשים אני ובן זוגי נפרדנו אחרי קשר של שנה וחצי. לאחרהפרידה הייתי בקשר עם בחור מהעבר שלי, אדם שהיווה בעיה במערכת יחסים שלנו. כעט אני ובן הזוג חידשנו את הקשר ( כחצי שנה), אך הוא עדיין מאוד חשדן וקנאי. ניסינו לעבוד על זה ואני בעצמי ניסיתי לשנות התנהגויות על מנת להרגיע אותו ולהראות לו שמה שקרה נשאר בעבר, ואני לא חוזרת על טעות שכזאת.הקנאות שלו מאוד מפריעה לי, רוב הזמן זה מאוד מוגזם וזה גורם לי לתסכול רב.זה מפריע לקשר שלנו וגם לחיי היום יום.אני לא יודעת כיצד להתמודד עם כך, בהתחשב בעובדה שאני יעולה להבין את מקור החשדנות של בן הזוג
ד"ר אורן חסון
טיפול בקינאה
⌄
טל יקרה,
קינאה היא סוג של חרדה, ואני מדבר על אותם מקרים שבהם אין לה הצדקה במציאות. וכמו בכל חרדה, כל שביב של מציאות שמרמז על אפשרות שיש לחרדה סיבה ממשית, מתפרש כאילו יש לחרדה סיבה ממשית מאד, ושהדבר שממנו חרדים עומד להתממש בכל רגע, אם לא כבר התממש. ובמקרה שלכם, גם האיש היה נושא לויכוחים משמעותיים לפני שנפרדתם, וגם היית איתו אחר כך. מבחינת בן זוגך, כל החששות שלו מן העבר היו מוצדקים, וכל ההכחשות שלך באשר ליחס שלך כלפי אותו אדם בעבר, היו לא אמת. ולכן, מבחינתו, איך הוא יכול לסמוך עליך עכשיו?אבל צריך לקחת בחשבון שקינאה שהיא בעוצמה רבה, בדרך כלל מזינה את עצמה. גם הויכוחים עליה, וגם ההכחשות שלך שיש משהו היום. הטיפול בזה צריך להיות כמו כל טיפול בחרדות, ואני חושש שזה לא משהו שקל לעשות לבד. הדרך שלך היא לנסות להיות גלויה וחשופה לגמרי, בתקווה שיום אחד זה יחלוף לו, אבל הדרך הזו לבדה פעמים רבות לא עובדת. גם בגלל שרמזים לא ברורים עלולים להזין את החרדה (הקינאה), אבל גם, בין היתר, כי הקינאה היא לא פעם גם אלמנט שנותן כוח ושליטה בתוך הזוגיות. זה משהו לא מתוכנן ולא מודע, אבל בצד אותו משהו שלא נותן מנוחה, יש בזה גם משהו מרגיע.לא כתבת בני כמה אתם, וחבל. כי במקרים קשים של קינאה רצוי ללכת לטיפול, חלקו משותף וחלקו ביחד.