טיפול בקינאה: מה עומד מאחוריה?

תאריך פנייה: 04.01.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
O
קנאה בזוגיות
04.01.2011 • 19:18

שלום
אני גבר בן 31 חי עם בת זוגתי כבר שבע חודשים , בזמן האחרון אני מאוד קנאי , אין לי סיבה , הכול בסדר , הכי נאמנה לי שיש , אוהבת הכי בעולם. הבעיה זה אצלי , אני רק מכניס לראש דברים ומחשבות . אני לא רוצה להרוס את הזוגיות הנפלא , שנינו מאוד מאוהבים , מתכננים הרבה דברים ביחד , אבל ההרגשה של קנאה מאוד מפריע לי . מה אני יכול לעשות ? למה זה קורה לי ??

ד"ר אורן חסון
לא לתת לזה "לחדור מתחת לעור"
04.01.2011 • 20:53

ס יקר,
אני לא יודע למה זה קרה לך. קינאה, לעיתים קרובות, ובעיקר כאשר אין סממנים חיצוניים ברורים, מבטאת חרדות. אולי משום שהקשר הזה הופך להיות ממשי יותר, ואתה חרד יותר שיתקלקל. אולי. כדאי לטפל בזה לפני שזה יתפתח, כי אם תתן לזה "לחדור לך מתחת לעור", לאורך זמן, יהיה לך יותר קשה לצאת מזה. למחשבות אובססיביות כאלו יש נטייה להעמיק אם אתה לא מקבל כלים להתמודד איתן. לך לטיפול נפשי. שווה לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
O
לא לתת לזה "לחדור מתחת לעור"
06.01.2011 • 13:23

תודה על התשובהזה פעם ראשונה שזה קורה לי . היתי כבר נשוי ובחיים זה לא קרה לי .היא הדבר הכי טוב שיש לי בידיים וגם אני בשבילה בגללה זה ני מפחד לקלקל את הכולפשוט אני לא יודע מה לעשות כל כך אין לי את כל האמצעים כדי ללכת לטיפול.בכל זאת תודה

ד"ר אורן חסון
איך לעשות את זה?
06.01.2011 • 20:25

ס יקר,
אם כך, נסה בכל דרך להסיט את המחשבה שלך מהעניין, בכל פעם שהוא עולה וצף. עשה משהו אחר, ולמד את עצמך לשכוח, לסלוח, לוותר, ולהיות טוב יותר. ובכוח, אם צריך. כי נכון, חבל להפסיד רק בגלל הפחדים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083