חסכון כספי וקונפליקטים בזוגיות

תאריך פנייה: 04.01.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
תמר
חושב על עצמו?
04.01.2011 • 19:22

שלום רב
!אני ובן זוגי בשנות השלושים לחיינו. שנינו סטודנטים ומדברים על למסד את הקשר.בן זוגי היה מדבר איתי כבר המון זמן על זה שהוא מעוניין לקנות אופנוע ואני כל הזמן התנגדתי מכיוון שאני חושבת שזה כלי רכב מסוכן , פחות בטוח וכו'.לאחר כמה וכמה ויכוחים החלטתי להסכים למרות דעתי לגבי האופנוע. לא רציתי למנוע ממנו משהו שהוא כל כך רוצה.יצרנו שיחה טובה לגבי הנושא והסברתי לו שאין לי בעייה שיקנה אופנוע אך בשום אופן לא ימכור את הרכב הקיים. הסברתי לו שאני לא מתכוונת לעלות על האופנוע ושאם הוא יחליט למכור את הרכב, אז זה ימנע מאיתנו לנסוע ביחד לבילויים ויציאות ושנהייה תלויים באחרים ושאני לא אוהבת את זה.יש לציין שזה רכב שלו בלבד.בן זוגי בסופו של דבר החליט לקנות את האופנוע ולמכור את הרכב.מצד אחד אני חושבת שאין לי ברירה זה כסף שלו והוא יעשה מה שהוא רוצה,מצד שני אוכל אותי המחשבה שהוא לא התחשב ברצונוות שלי ולא חשב על שנינו כאחד וכל מה שראה בעיניים זה את האופנוע.בן זוגי תמיד רצה שיהיה לו אופנוע , אך כעת הסיבה שזה חוסך בדלק כי הוא סטודנט וקשה לו . אך הורג אותי שהוא חוסך בנו ועל זה הוא לא חושב.אשמח לדעת מה דעתךתודה.

ד"ר אורן חסון
התמונה הרחבה
04.01.2011 • 20:54

תמר יקרה,
אני לא יודע עד כמה הוא צריך לחסוך בכסף, ועד כמה זה משמעותי לו. אולי מאד, ואולי לא. אני גם לא מכיר את כל התמונה. למשל, אולי לך יש מכונית, והוא אומר לך – אם נהיה ביחד, נשתמש במכונית שלך, כך שאם את לא רוצה לעלות על האופנוע, עדיין נוכל להסתדר. ואם זה כך, ואם את אומרת לעצמך – לא עם המכונית שלי – זו גם עקשנות שלך. כי כלכלית, הוא יכול לסייע בהוצאות נסיעה משותפות, ועדיין לחסוך בהוצאות בסך הכל.מצד שני, יכול להיות שאין לך מכונית (או גם אם יש), והוא חושב שאת מתעקשת שלא לנסוע על האופנוע רק כי התנגדת לזה, וכי לאחר מעשה תשני את דעתך. אם זה כך, ובין אם ההנחה שלו נכונה או לא, יש לכם קושי מסויים בתקשורת, ויחסים כוחניים משהו. ונדמה לי שעל זה כתבת.מכיוון שהוא כבר עשה את המעשה שלו, אגלגל את זה אליך, ואשאל אותך: האם המעשה הזה מצדיק פרידה? נהלי דיאלוג עם עצמך, ותני לעצמך תשובה לשאלה הזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083