טיפול בקינאה זוגית
סוס
בעלי
⌄
בת 28 אם ל2 ילדים . נשואה 6 שנים.יש לי חיי נישואים טובים. הבעיה אצלי צצה כשאני מרגישה שהעיניים של בעלי רודפת אחרי בחורות יותר יפות ממני . אני יודעת שהוא אוהב אותי וגם אני יודעת שיש נשים יותר יפות . אבל אני ממש לא מרגישה בנוח כשאני נמצאת בסביבה שיש בה בחורות יפות כי אני ממש נאכלת מבפנים כשהוא מסתכל על אחרות ומתבונן בהן . כי גם אני מפחדת שהוא גם מסתכל עליהן מבחינה מינית כי הוא מסוגל לכך. אני הגעתי למצב של קנאה מאשתו של האח שלי כי בעלי פעם אמר לי שיש לה גוף סקסי ומפתה . אני שונאת את המבטים שלו לאחרות . לפעמים אני מתחמקת ולפעמים אני מעסיקה את עצמי בדברים אחירים , אטבל עד מתי עלי לסחוב את ההרגשה הנוראית הזאת . איל עלי לנהוג שיהיה לי יותר קל ?? אנא עצתך
ד"ר אורן חסון
טיפול בקינאה זוגית
⌄
סוס יקרה,
שתי התשובות נכונות, כלומר, שזה גם את ואולי גם הוא. קראי בבקשה את המאמר שלי על הקינאה בדף המאמרים שלי(תחת כותרת המשנה "זוגיות"). בסיומו, יש גם דיון באפשרויות הטיפול. הנכון ביותר הוא ללכת לטיפול במשותף, אפילו אם הקושי הוא שלך בלבד. חשוב שתעשי זאת אצל יועץ זוגי גם אם תלכי לזה לבדך (אם הוא יחליט שהוא לא רוצה), ולא אצל מטפל שלא עוסק בזוגיות, כי בסופו של דבר הדיון צריך להיות בחלק מכריע שלו גם בתקשורת הזוגית. אם לא תמצאי מטפל מתאים, צרי איתי קשר טלפוני, ונראה מה אפשר יהיה לעשות במקרה שלך.