בעיות בזוגיות לפני חתונה
ktuma99
ד'ר חסון, מבקשת עזרה ממך :(
⌄
אני יוצאת כבר שנתיים עם בחור שבו התאהבתי לגמרי.למרות שהקשר עבר המון בעיות (קינאה,אי הבנות וכ'ו) , הצלחנו לעבור הכל ביחד.לפני כחודש החלטנו שאנחנו לא מתאימים. התנתקתנו זה מזו למשך שבועיים. אך בסוף לא יכולנו להתמודד עם הפרידה.מצבו הנפשי היה קשה, הוא בכה כל הזמן, גם אני בכיתי הרבה, ונכנסתי לדיכאון גדול מאוד.הוא האהבה הראשונה שלי, וגם אני האהבה הראשונה שלו. הגענו למסקנה שלא נוכל לחיות בנפרד.כרגע הקשר מאוד חיובי, אני נהנית איתו, שנינו משתפרים ולומדים לסלוח, להבין, לדלג ..הקשר כל כך רציני, אנחנו רוצים להתחתן בזמן הקרוב ..הבעיה היא שההורים שלי לא אוהבים את ההורים שלו :-(ההורים שלו הם אנשים שאוהבים להתבודד. אין להם הרבה חברים, והם מנותקים משאר המשפחה.ההורים שלי אומרים לי שמגיע לי להיות חלק ממשפחה הרבה יותר טובה. אנשים שיש להם חיי חברה. הרבה אנשים אמרו לי שהמשפחה שלו לא כל כך טובה. אבל שהוא בחור מצויין ..אני לא יודעת מה לעשות :-( אני בוכה כל לילה :-( אני אוהבת אותו בטירוף. זה בלתי אפשרי לעזוב אותו. אני מודעת לעובדה שההורים שלו..יש בהם הרבה חסרונות .. אבל אני אוהבת אותו !! הוא לומד, הוא עובד, הוא מפנק, הוא אוהב אותי כל כך ..אני לא רוצה לעזוב :-( אבל מצד שני .. כשאני מתחתנת איתו אני גם מתחתנת עם המשפחה שלו לא? :(הוא בחור שמאוד מסור למשפחתו, ומצפה ממני, כשנתחתן, שאבקר את הוריו באופן יומיומי. דבר שאינני חושבת שאוכל לעשות.אנא תעזור לי, מה עליי לעשות ? להישאר ולסבול את משפחתו ? או לעזוב ולחיות את חיי בהרגשה שפיספסתי את האהבה הגדולה שלי ?
ד"ר אורן חסון
המטרה היא לא חתונה, אלא החיים שאח"כ
⌄
כתומה יקרה,
את אמורה להתחתן איתו, ולא עם המשפחה שלו. המשפחה שלו, כמו המשפחה שלך, אמורות לתמוך בכם ולא לפגוע בכם, וכרגע ברור לך שהמשפחה שלך היא זו שפוגעת בזוגיות שלכם. אבל כך גם הדרישה שלו למחוייבות יומיומית למשפחה שלו. זה בהחלט מוגזם, אלא אם אתם חיים בחברה מסורתית סגורה שזה המצב שם.במצב הנוכחי, מה שמסביב לכם מקשה עליכם מאד. אבל לא רק מה שמסביב לכם. גם הדרישה של החבר שלך ממך היא דרישה מוגזמת, מה שאומר שגם ביניכם לא הכל טוב, ושאתם צריכים ללמוד לקבוע סדרי עדיפויות שיהיו טובים קודם כל לכם. לא עשיתם זאת נכון. אני חושב שכדאי שתלכו ליעוץ זוגי, עוד לפני חתונה. רק לפני חודש נפרדתם. רק לפני שבועיים חזרתם. יש לכם כל כך הרבה בעיות שהאהבה לא יכולה לפתור. לכו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד להסתדר ביחד, עוד לפני שתסכמו על מועד ועל חתונה. לא כאיום על החתונה, שאני מבין שאת מאד רוצה, אלא להפך, כדי שהנישואים שלכם יצליחו. לא החתונה היא המטרה, אלא החיים שאחריה.