טיפול בכדורים: מה חסר?
שיראל
בעיה בתקשורת
⌄
שלום
לפני כמה שנים עברתי משבר נפשי קשה ומאז אני מטופלת עם כדורים שעזרו לי והוציאו אותי מזה הפסקתי לקחת את התרופות ונהיה לי בעיה חמורה שכשאני מדברת עם אנשים אני מרגישה ממש בלחץ,אני מרגישה שאני מפחדת לשעמם אנשים,שאין לי על מה לדבר,אני רק רוצה לברוח משם וזה לא נורמלי כי הכרתי בחור מדהים לאחרונה ואנחנו מדברים הרבה אבל לפעמים אני פולטת שטויות כי אין לי מה להגיד ואני לא רוצה שהוא יחשוב שאני משעממת או משהו הוא נורא חשוב לי ובמקום לרצות להישאר איתו כמה שיותר כל מה שחיכיתי זה לברוח משם מרוב הלחץ אני לא מבינה איך זה ימשיך אני מטופת בכדורים כרגע חזרתי לא מזמן לזה וזה עדיין לא משפיע אני מפחדת שאני יהרוס את הקשר אני ממש רוצה שזה יצליח לא יודעת מה לעשות\:
ד"ר אורן חסון
להוסיף טיפול פרטני במקביל לכדורים
⌄
שיראל יקרה,
העניין הוא שעשית טיפול בכדורים, ללא טיפול נפשי נלווה. לכן, לא קיבלת הרגלים חדשים, ולא "למדת", רגשית, לבטוח בעצמך. אני יכול לומר לך שאת צריכה לסמוך על עצמך, וזה לבטח נכון, אבל קשה ליישום לבד, כשאת בלחץ כדי "להצליח" עכשיו, עם הבחור הזה. אולי כדאי ללכת לטיפול הפעם, כדי לעשות זאת נכון, וכדי שתוכלי להסתדר אחר כך גם ללא הכדורים.עם זאת, אולי אומר דבר שיתכן שתוכלי להתחיל ליישם, ואולי גם הוא יהיה קשה לך. בדקי עם עצמך. ככל שתרגישי יותר נינוחה עם עצמך, אז גם "שטויות" שתגידי, אם יהיו לא אמירות שגויות מחוסר דעת או פזיזות אלא שטויות של השתטות והומור, זה דווקא יכול להיות בסדר, אם זה חלק ממך. ממילא הוא יכיר אותך כפי שאת, אם תתנו לזה צ'אנס, והוא יאהב אותך כך אם הוא אוהב זאת בך, ולא אם לא. אז לכי על מי שאת. וזה חלק מה"בטחון בעצמך" שעליו דיברתי בהתחלה.