בגידה באמון: איך לתקן מערכת יחסים

תאריך פנייה: 03.01.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
מיכל
בעיות אמון
03.01.2011 • 09:00

התחלתי לצאת לפני כארבעה חודשים עם בחור מדהים, היה בינינו חיבור נדיר מכל בחינה. אחרי כחודש שכבנו בפעם הראשונה וזה היה לא טוב לדעתי. שיתפתי את חברתי הטובה ביותר באכזבתי בשיחה בצ'ט והוא עלה על השיחה וקרא בטעות חלק ממנה.מאז הוא לא סומך עליי. אנחנו עדיין מבלים יחד. הוא אומר שהוא אוהב אותי וכיף לו איתי ואכפת לו ממני אך הוא לא רואה עתיד זוגי בקשר שלנו בגלל מה שקרה.האם יש דרך להתגבר על זה? האם יש דרך להוכיח למישהו שאפשר לסמוך עליך?תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
להראות שאת רוצה
03.01.2011 • 23:15

מיכל יקרה,
הטעות שלך היתה בכך ששיתפת חברה, ובכך בגדת באמונו, לפחות בכך שהרגיש שהוא מושפל בפומבי. ובכך הוא צודק. אני יודע שיש לפעמים, ויותר בין בנות, שיתוף מסוג זה, אבל הוא בעייתי כאשר מדובר במישהו שמיועד להיות בן זוג, ובודאי כאשר זה מתגלה. החלק האחר הוא שמכיוון שזה לא היה טוב לך, ועכשיו הוא יודע, הוא איבד בטחון שיהיה טוב לך אי פעם – מה שרק מועצם על ידי ההשפלה הפומבית. אלא שעכשיו הוא יכול להטיל את האשם בחוסר ההצלחה הזוגית בך, במקום לקחת את זה עליו.הדרך היחידה שלך להראות לו שיוכל לסמוך עליך, הוא פשוט להיות כמה שאפשר נאמנה לו, ותומכת בכל דבר שיהיה ביניכם. אני מניח שהתנצלת, ואולי גם התנצלת מאד מאד. מעבר לכך את לא יכולה לעשות הרבה. רק הזמן יכול להראות לו, אם לא מאוחר מדי. ובצד זה, גם להראות לו בדרכים שונות שאת רוצה בו. שהוא מוצא חן בעינייך. שאת נמשכת אליו. גם זה יוסיף לו בטחון, ואולי, עם הזמן, הוא יתחיל להאמין שזו היתה מעידה חד פעמית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מיכל
להראות שאת רוצה
03.01.2011 • 23:22

ד"ר חסון, קודם כל תודה על התשובה המהירה.העניין הוא שמאז עברו כבר שלושה חודשים, אנחנו עדיין מתנהגים כזוג לכל דבר, הסקס מעולה, ויש בינינו תקשורת באמת נדירה. הוא מחפש את קרבתי, מתקשר כל הזמן ונוגע המון כשאנחנו יחד.עם זאת הוא מסרב להגדיר אותנו כזוג ומבהיר לי שוב ושוב שאין לנו שום עתיד ושכדאי לי לחפש אהבה חדשה כי זה מה שהוא עושה. לא מוכן לשמוע על ניסיונות לתקן ואפילו לשמוע אותי אומרת שאני אוהבת אותו כואב לו כי הוא מפחד שמשלה אותי ואפגע בסופו של דבר.אני לא מסוגלת בלב שלם להתנתק ממנו בלי לנסות לתקן. אתה חושב שבסיטואציה כזאת יש איזשהו סיכוי?

ד"ר אורן חסון
להראות שאת לא רוצה
04.01.2011 • 00:07

מיכל יקרה,
או שהוא מנצל זאת כדי לשלוט בקשר שלכם, ולשלוט בך. וזה סימן לא טוב עבורך. ואם הוא כן עם עצמו לחלוטין, ואומר לך את מה שהוא חושב, כלומר, שבאמת לא תישארו ביחד, קחי זאת בחשבון כאמת לאמיתה, והחליטי מה לעשות בהתאם.ולמעשה, אם הוא מרגיש או ירגיש אחרת, הדרך היחידה שלך לדעת זאת היא כאשר תודיעי לו שאת נפרדת (ומתכוונת לזה - אלא אם הוא יפציר בך להישאר איתו, שזה סיפור אחר).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083