טיפול ביחס מגעיל בזוגיות

תאריך פנייה: 27.12.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורית
בעיה
27.12.2005 • 21:33

שלום,
אני בקשר עם חברי 3 שנים ואצלינו יש בעיה, גלגל מסתובב, כלומר הייתה תקופה שאני התייחסתי אליו לא יפה ( באותה תקופה אני הייתי במשבר, שנתיים אהבתי אותו אתאהבות ענקית ולאחר שנגמרה ההתאהבות לא ידעתי איך להתמודד עם זה), לא הייתי סגורה האם ככה צריך להיות קשר וכו..בקשתי הפסקה ועוד הפסקה ולא עניתי לו לטלפונים מדיי פעם ואין לי מושג מה באמת רציתי באותה תקופה, מה שנראה לי זה שרציתי זמן לחשוב האם אני אוהבת אותו, בכול אופן, הוא בהתחלה לא נתן לי זמן ואמר שזה שטויות, אבל אח"כ הסכים לתת לי זמן לחשוב, ואז אחרי הפסקונת קטנה חזרנו להיות יחד.. הבעיה היא עכשיו, הוא זוכר טוב מאוד את התקופה "המגעילה" ההיא והוא זוכר שהתייחסתי אליו לא יפה, ועכשיו הוא מצפה שאכפה על זה, הוא מצידו מרשה לעצמו להתייחס אליי לא יותר מדיי יפה, ומתרץ את התנהגותו בכך שפעם אני הייתי מגעילה, ואני מרגישה שאי אפשר להמשיך ככה כי פעם הוא מתייחס אליי מגעיל ופעם אני מתייחסת אליו מגעיל וכו...מה לעשות? יש סיכוי להמשיך ככה? דעתך בבקשה..תודה מראש..

ד"ר אורן חסון
טנגו מגעיל
29.12.2005 • 00:19

אורית יקרה,
הוא מרשה לעצמו להתנהג כפי שהוא מתנהג הן בגלל הטינה שהוא שומר לך מאז, ובשל חוסר האמון שנוצר בו שאת באמת רוצה אותו, אבל גם בגלל שאת מאפשרת לו. לא ברור לי, לפי מה שכתבת, אם את ממשיכה להתייחס אליו מדי פעם רע, ואם כרגע זה טנגו ביניכם של יחס מגעיל זה לזו לסרוגין. ככל שתמשיכו כך, זה ילך ויידרדר. בידייך, למען האמת, להפסיק את ההידרדרות הזו, ובשני כיוונים: האחד הוא להחליט להפסיק להתייחס אליו לא טוב גם כאשר את כועסת עליו, והשני הוא לשים לו גבולות, ולא לתת לו להתייחס אליך לא טוב. וכאשר הוא מתייחס אליך לא טוב, תסבירי לו שזה לא מתאים לך (תסבירי, אל תתווכחי), ואם הוא נכנס איתך להתנצחות או ממשיך, תתרחקי ממנו. אל תיגררי לויכוחים. בפעם הבאה שתיפגשו, תתנהגי איתו כרגיל. כאמור, גם אל תגיבי אליו בצורה נבזית, ואל תנסי לנקום בו על היחס שלו אליך. אם תעשי את כל זה, יש סיכוי טוב שהוא ילמד לכבד אותך יותר (וגם את, בדרך, תלמדי לכבד אותו).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083