טיפול בחרדות בזוגיות
אורנית
זוגיות במשבר
⌄
שלום
אני בת 29 ןיש לי חבר כבר 8 שנים והיתה פרדה לתקופה של חת\צי שנה וחזרנו כי גלנו שלא יכולים אחד בלעדי השני ואנחנו מאוד אוהבים. גרים יחד בדירה שכורה ורוצים להתחתן בקרוב+חבר שלי לא אוהב שאני שואלות אותו שאלות על איל עבר היום ומתעמקת בזההוא טוען שאני תמיד חוקרת ומתעניינת בו יתר על מידהבמקום עבודתו הוא מוקף בנות שתמלהבות ממני {יודעות שגר עם חברה} ומתקשרת אלו בכל ענין שיש קושי בעבודה ותמישד שמח לעזור ...+אם צריך להקידש זמן לעבודה לא איכפת לו הוא מאוד נהנה שם ואני קצת מקנא שהוא מבלה איתן הרבה זמן. הוא מספר לי הכל ובל אני תמיד שואלת מרגישה חסרת בטחון גם שהוא אומר שהוא אוהב אותי ואיתי רוצה לבנות ביתכל הזמן אני מפחדת שהוא יעזוב אותי והכל נראה לי זמני ואני יודעת שזה בראש כי ממש טוב לנו יחד.הוא אומר שאני חונקת אותו בשאלות וכל דבר רוצה לדעתמה לעשות כיצד להמנע מהשאלות ולצאת ממחשבות וחוסר בטחון כלפי הבנות שעובדות איתו?????????????????
ד"ר אורן חסון
קינאה
⌄
אורנית יקרה,
יש שני צדדים למטבע הזה. האחד הוא באמת הצד שלך, זה שאת חוששת שבשפע הזה הוא ימצא לעצמו מישהי אחרת כתחליף לך, אם לא היום כשהכל טוב, אז בפעם אחרת, מתישהו בעתיד, כאשר תהיה נפילה ביחסים שביניכם. החשש הזה הוא לא חסר הגיון במיוחד, אבל גם מעלה את השאלה עד אם החרדות הללו אינן מזיקות, משום שהן זורעות בו את זרע הרעיון שבאמת הוא יכול לעשות את זה (כשהחרדות מניעות אותך הוא מבין שאת רואה זאת כאפשרות, והבנה הזו מחלחלת גם אליו כאפשרות ריאלית, יותר מאשר לולא היית עושה זאת), וגם משום שאת בזה מציקה לו, והוא מרגיש קצת נרדף, ושאת לא בוטחת בו ומנסה לשלוט בו.הצד השני הוא הצד שלו. אני לא יודע אם הוא לא קצת מזין את החרדות שלך כשפה ושם הוא מגיע עם סיפור שאולי הוא יודע שהוא לא צריך לספר לך, ושהוא מספר לך אותם כדי לדעת כמה הוא מבוקש, וכמה כדאי לך לרצות אותו. בהחלט שיכול להיות שגם בזה יש משהו, והוא לא צריך לעשות הרבה כדי להזין חרדות שלך. את אולי גם משחקת לידיים שלו, כי את אולי רוצה לדעת מה בדיוק קרה, לכאורה כדי לדעת בדיוק, כי את בטח חושבת שעדיף לדעת מאשר לא לדעת. אלא שכאשר הוא מספר לך, שניכם עוסקים בזה, וכששניכם עוסקים בזה את חושבת על זה עוד יותר, והחרדות עולות.אז אולי באמת את צריכה להגיד לו שיפסיק לספר לך סיפורים על הבנות שם. אם יהיו בך חששות, הרי מחוסר חמצן רכילותי, הם יהיו ברמה נמוכה יותר. ואפשרות אחרת, אם הדבר אפשרי, היא שתגיעי לבקר אותו בעבודה לעתים מזומנות, תכירי גם את הבנות, ועצם העובדה שגם הן תכרנה אותך, ותראנה אתכם ביחד, כזוג, תוביל לכך שהסיכוי שמשהו יתפתח עם אחת מהן, יהיה נמוך עוד יותר, ובאופן משמעותי. ואולי תשקוט הארץ 40 שנה.