טיפול בחוסר אמון בזוגיות
יעקב
יעוץ במשבר
⌄
שלום .
אנחנו נשואים כ- 8 שנים ובזמן האחרון אנחנו במשבר במערכת היחסים הזוגיים .משבר שגרם לי לחוסר אימון באשתי .אשתי לאחר שהבינה כי בכוונתי לסיים את מערכת הנשואים ביקשה לפתוח דף חדש ולשפר את הזוגיות המינית בינינו.אני מצידי לא מוכן לפתוח דף חדש מאחר ואני רוצה להבין איך הגענו למשבר ומה הן הסיבות למשבר זה על מנת לשפר ולטפל באותן נקודות שהביאו למשבר זה .אשתי מסרבת לבחוש בעבר ורוצה לפתוח דף חדש מבלי להתעסק בעבר .האם לדעתך טענתי מוצדקת וזו הדרך הנכונה לצאת מהמשבר ויש לשוחח ולהבין את הגורמים למשבר ולא לרוץ ולפתוח דף חדש ?תודה
ד"ר אורן חסון
לעשות משהו שמנוגד לנטייה הרגשית
⌄
יעקב יקר,
השאלה שלך מתחברת לי לשאלה של אורית,כאן. למעשה, היא כמעט תמונת ראי שלה. אני לא יודע אם אתה הוא בן זוגה של "אורית" או לא, אבל כדאי שתקרא שם את תגובתי, כי תוכל ללמוד ממנה משהו על הדרך שבה אתה יכול לקחת אחריות על החלק שלך, גם מבלי שהיא תעשה צעדים לקראתך. בסופו של דבר, מצב של חוסר אמון דורש התקדמות משני הצדדים, אחרת, הדרך הקלה ביותר, רגשית לפחות, היא להמשיך ולהתרחק זה מזו. לא קל לעשות משהו שמנוגד לנטייה הרגשית, אבל זה יכול מאד לתגמל אם תצליחו.אם אין לך קשר למכתב ההוא, אני ממליץ להגיע ליעוץ זוגי, כדי לעשות זאת באופן מקצועי. כי בין אם אתה שייך למכתב ההוא או לא, נראה לי שאתה וזוגתך עסוקים מדי בשאלות של חיפוש הצדק, שאלות אופייניות למאבק כוחות, ושאלות הגורמות למריבות אין ספור, בדרך כלל על דברים שאינם חשובים (כי מה שחשוב הוא אצל מי הכוח ומי צודק).