טיפול בזוגיות: בעיות רגשיות וסכסוכים
בת-אל
זוגיות
⌄
שלום רב
!אני נשואה שנתיים ילדתי את ילדי הראשון לפני ארבע חודשיים , בסוף חודשי ההריון בעלי השתנה מאוד כל דבר הקשור למשפחתי מפריע לו השינוי התחיל שנודע לו שזהו בן ואז הבעיה היתה שאבי יהיה הסנדק לאחר מכן האשים את הורי כי רוצים לקחת לו את הילד ,לאחר מכן לא היה מוכן להסתכל עלי ועל הילד, היה בוכה המון ולפתע צוחק ממש שינוים במצבי הרוח התחיל לעשן הרבה,רצה לנתק אותי מהמשפחה שלי ואף אמר שהוא מקנא באבי כיוון שאני עובדת יחד איתו בעסק המשפחתי הוא לא רצה שהמשיך לעבוד עם אבי לא רצה שאימי תשמור על הילד ולא היה אכפת לו שיהיה בתינוקיה או למסור אותו לביביסיטר מבלי לדעת פרטים.המצב החריף והגענו להליכים משפטים לפתע לאחר תקופה של נתק וקצר וידיעה שמא אני רוצה להתגרש רוצה הוא יועץ נישואים ,לאחר שיחות עימו הוא רוצה לשקם אך לאחר מכן חוזר על אותם הדברים ומשקר ופשוט לא יודע מה הוא רוצה מעצמו הוא טוען שהוא מבלבל . רציתי לדעת האם קרו מקרים כאלה בעקבות הריון\לידה חשוב לציין שמעולם לא היה כזה כאילו זה לא הוא היה לנו חיים נהדרים.מצטערת על האורך ,בתודה בת-אל.
ד"ר אורן חסון
סכסוך או בעיות אחרות?
⌄
בת אל יקרה,
אני לא יודע מה עובר על בן הזוג שלך, ואם היה סכסוך בינו לבין אביך ומה מקורו. כך זה נראה. אבל זה נראה גם שיכול להיות שיש לו בעייה נפשית כלשהי. אולי יש הקצנה כתוצאה מתהליכים שעוברים עליך. העניין נראה מוקצן עם עצמות רגשיות וטלטלות רבות. אם את רוצה לנסות ולשקם את הזוגיות שלכם, לכו לטיפול זוגי אצל פסיכולוג, או רצוי אפילו פסיכיאטר. כי יכול להיות שיש בעיות נפשיות קשות נלוות. אני לא יודע. ואם את מחליטה שדי לך עם הטלטלות האלה, ושהתייאשת מהקשר הזה, החליטי החלטה, וקיימי אותה.