בגידה וחרדות: התמודדות עם הסיכוי
יעל
בגידות
⌄
אנו חיים בתקופה שבה יש הרבה פריצות במערכות יחסים, שומעים על המון בגידות מצד שני המינים, הרבה גירושים וחוסר הצלחות במערכות יחסים. ניצול הזדמנויות לבגידה בשל הקלות להשיג כמעט הכל. זה גרם לי לאבד אמון שמערכת יחסים תשרוד ללא בגידות. אני גם יודעת שלא כולם בוגדים ושגישה שלילית תהיה רק בעייתית. אני לא מעוניינת בטיפול אלא רק בייעוץ חיובי שיעודד להצמד אליו אם ניתן. תודה.
ד"ר אורן חסון
להתמודד עם חרדות
⌄
יעל יקרה,
בגידות תמיד כואבות. הן מתרחשות כאשר האיזון שבין משיכה לפיתויים מחד, לבין שליטה עצמית, התאמה למוסכמות החברתיות שמגנות בגידה, ודאגה ומשיכה לבן/בת הזוג מאידך, מוסט לעבר הפיתויים. זה יכול להיות בגלל שהפיתויים עצמתיים וכשיש הזדמנויות קלות עם סיכויי גילוי נמוכים (והיום יש יותר הזדמנויות מאי פעם), וכאשר השליטה העצמית חלשה, או כאשר היחסים עם בן/בת הזוג לא תקינים. כל אחד מאלה יכול להביא לבגידה, ובודאי כאשר שניהם מתקיימים. זה תמיד היה, וזה תמיד יהיה. ואז נשאלת השאלה, אז מה אנחנו עושים עם זה?אנשים חרדתיים, מתקשים לחיות עם ההבנה הזו. הם מתקשים לחיות גם עם תאונות דרכים, בתקופות של פיגועים הם מתקשים עם נסיעות באוטובוסים, הם מתקשים לשלוח את הילדים לבית הספר, ועוד. למרות שהסיכוי להיפגע בפיגוע באוטובוס נמוך באופן משמעותי מתאונת דרכים, או מסיכון של בגידה, זו אחת החרדות הקשות ביותר שאנשים חווים. מה שמראה לך שאנחנו יכולים להדחיק חרדות מסויימות, ולהקצין אחרות.אפשר לחיות עם סיכוני בגידה. כולנו עושים זאת, מי יותר בהצלחה ומי פחות. ככל שתביני שהעולם יהיה אמנם פחות נעים אם זה יקרה, אבל לא ייחרב, יהיה לך קל יותר להתעלם מהעניין, אלא אם יהיו לך לפתע סימנים אזהרה ברורים וחריגים. קל יותר לחיות איתם עם בני זוג מסויימים, קשה יותר עם בני זוג שאנחנו מעריכים שהם מועדים יותר לבגידה. אבל ככל שאדם מוכן לסלוח לאחרים על חולשות ופגיעות, כך יהיה לו קל יותר להתמודד עם נישואים, והוא/היא יעשו זאת ללא חרדות. זה עניין של גישה לחיים.
יעל
להתמודד עם חרדות
⌄
תודה, אהבתי לקרוא את מה שכתבת.