דחיית שותף: מה עומד מאחוריה?

תאריך פנייה: 23.10.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יפעת
בעל אדיש אך לא לאחרים
23.10.2006 • 15:51

איך אפשר להסביר שבעלי שומע לאחרים ולי לא. לבוס, לעובדים, לשכנים בקיצור לכולם הוא יהיה יס מן, תמיד ימלא מידית את מבוקשתם, ואותי הוא דוחה , בימים,בשבועות אך לא יקרה שישמע לי מיידית. ואני מבקשת דברים לטובתו, למשל: שילך לרופא משפחה לקבל הפניות למיפוי לב כי האקו שעשה לא תקין, חלק תוצאות בדיקות הדם שעשה-דפוקות אצלו, כואב לי שהוא מזלזל בבריאותו וגם בדיעבד הוא מזלזל בכבודי, כי אני מבקשת משהו לטובתו ועבורו, והוא יעשה הכל לבקשת כולם אך לא מה שאני מבקשת דברים עבורו/לטובתו. אתן דוגמאות: אינו מוכן להפסיק לעשן, אינו מוכן לרדת במשקל, הצעתי לו שאני ילך לרופא המשפחה במקומו ואבקש הפנייה למיפוי - הוא פסל בכל תוקף, ואמר שהוא ילך. כל דבר אני צריכה להתחנן לפניו והוא דוחה בימים ובשבועות, וכל פעם: "מחר" והמחר נהפך לשבועות. דבר אחד אני יודעת, שאם חלילה יקרה אסון לבעלי, אני יותר ירגיש כעס רב עליו שהלך לעולמו מאשר צער, כי הוא זה שגרם לעצמו ולא שמע לי. ויכול היום להקדים תרופה למכה אם היה שומע לי ולרופאים. האם לעזבו לנפשו ולהיות עדישה כלפיו ולתת לו "להתאבד" או מידי פעם להזכיר לו לטפל במצבו הבריאותי. מזלזל בעצמו ולא מכבד את דברי, אך שאר האנשים הם אלוקים עבורו. מעבר לזה הוא אוהב לעזור לי בבית ואבא נפלא. מה לעשות אני חסרת אונים.תודה רבה ומצטערת על האריכות. - יפעת.

ד"ר אורן חסון
הדחקה של חרדות מצידו, העצמה מצדך?
25.10.2006 • 10:04

יפעת יקרה,
חבל שלא כתבת בני כמה אתם. אבל עושה רושם שאתם שנים רבות ביחד, ולכן הוא פחות חושש שלא להענות לך, כי הוא יודע שתישארי איתו למרות זה. הוא גם מכיר אותך היטב כדי להעריך שאת לא יכולה להזיק לו, אם הוא לא יעשה מה שאת רוצה ובזמן שאת רוצה, ואפילו, כפי שקורה בזוגות רבים, מצליח לשחק איתך פה ושם משחקי כוח, מה שקשה לו עם אחרים. אבל, בנוסף לזה, עושה רושם גם שמבחינתו, את שופטת אותו, מבקרת אותו, ונוגעת בנקודות כואבות: עישון, משקל, אקו, בדיקות דם לקויות, דברים שהוא היה מעדיף להדחיק, כי הם פוגעים בהערכה העצמית שלו, וכנראה גם בחרדות שלו, ואת נוגעת בהם שוב ושוב. לכן הוא מעדיף לדחות. קחי בחשבון שיכול מאד להיות שמרבית הדחיות הללו אינן כלל קשורות בך. יחד עם זאת, לו היית יודעת להתרגז פחות כשאת מדברת איתו על הדברים הללו, להפגין פחות את החרדות שלך כשאת מדברת איתו כך שגם הוא יוכל להרגע, ולדבר איתו עניינית ולא רגשית, ייתכן שהיה לך קל יותר לשכנע אותו ללכת בזמן לכל הבדיקות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083